tisdag 23 oktober 2012

TGWCFiaSoHOM: En bok full av nonsens

Wow, t o m när jag försöker förkorta titeln blir den för lång, och outtalbar. Oskrivbar? Nej, egentligen inte. Men ack så lång! Jag presenterar glatt:

The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making

av Catherynne M Valente. Inte ens ctrl+v hjälper mot denna långa radda ord, jag får nog förkorta…

Det är svårt att skriva bra nonsens, har jag hört. I så fall var nog den här boken svårskriven, för här finns en hel del nonsens. Det är inte dåligt, men i ärlighetens namn har min hjärna svårt att smälta alla obegripligheter. Innan vår hjältinna skaffat sig ett mål med sin resa tycker min hjärna inte alls om den här boken. Men sen så! Med en uppgift att lösa blir berättelsen hanterbar även för mig och jag trivs rätt bra. The Girl Who Circumnavigated Fairyland... påminner till en början om Alice i Underlandet. Det är obegripligheterna som gör det och obegripligheter har jag som sagt svårt för. Till en början fick jag nästan tvinga mig själv att läsa men det var tur att jag stod ut. Smartheten i nonsenset fångar mig till slut och jag gillar hur genomtänkt berättelsen visar sig vara. På det hela taget en positiv läsning och två ord om illustrationerna: Så goa!

Detta är en bok skriven främst för barn/unga unga, men den går absolut hem hos en äldre läsare som aldrig riktigt blev vuxen. Den har beskrivits som en blandning mellan Alice i Underlandet, Peter Pan och Narnia. (Själv tänker jag främst på Alice.) Det ska totalt bli fem böcker i den här serien och när andra boken, med den nätta titeln The Girl Who Fell Beneath Fairyland and Led the Revels There, släpps i pocket är det inte alls otroligt att jag beställer hem även den.

3+/5

Provläs de första åtta kapitlen (102 sidor!) på Catherynne M Valentes hemsida!
Det verkar inte funka som det ska, provläs via amazon istället (dock bara 6 sidor…)

 

Riktigt mysiga boktrailrar till de här böckerna <3

 


The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making
Catherynne M Valente 2011
Illustratör: Ana Juan 2011
Square Fish
247 sidor (+ 32)
ISBN: 9781250010193
Fairyland #1
Goodreads-betyg: 4,02 (3 från mig)

September is a girl who longs for adventure. When she is invited to Fairyland by a Green Wind and a Leopard, well, of course she accepts. (Mightn’t you?)

inbunden: adlibris adlibris bokus häftad: adlibris bokus
CD-bok:
adlibris adlibris mp3: adlibris

 

1. häftad: adlibris bokus 2. häftad: adlibris bokus

 

Och såhär snygg är andra boken. Vill ha!

5 kommentarer:

 1. Känns som att jag kommer tycka rätt likt. Har också svårt för när det är föör slumpmässigt eller nonsens som du skriver. Men nyfiken på boken är jag ju helt klart... så fin >.< suck varför är jag sån sucker för snygga omslag :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför? För att omslagets utformning är av största vikt, såklart! Jag har precis tagit bort Jackson Pearce från önskelistan pga. omslagsdebacklet. Sån är man bara... Vill ju köpa andra boken här för att den är fin, den med. Och tänk att ha alla fem fina och goa i hyllorna sen :D Även om det nog kommer dröja innan alla är ute, förmodligen är jag över trettio innan dess...

   Radera
 2. Jag upprepar mig själv: Vilka vackra bilder. Jag gillar ju inte serier och dyl men när jag läser din blogg blir jag nästan lite sugen ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, det tar jag som en komplimang! ^^ Den här kan du annars med gott samvete ta en titt på, det är bara en bild per kapitel ;)

   Radera
  2. Det ska du verkligen ta som en komplimang!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...