fredag 12 oktober 2012

Bokbloggsjerka 12-15 oktober: Nobel och oläst

Här kommer veckans jerka från Annika!
Den här gången undrar hon om det var rätt person som tog hem Nobelpriset i litteratur och hur många böcker som ligger i att-läsa-högen.

olästhög

När det gäller Nobelpriset måste jag dessvärre sälla mig till skaran som snabbt tröttnar på att män ger saker till män, riktigt less och förbannad blir jag! Mo Yan (Mojäng, som någon sa) vet jag inget om, tänker inte döma ut honom för att han är karl så har därför inget direkt vettigt att säga… Däremot tänkte jag läsa något kinesiskt i oktober/november, om jag hittar något i mina hyllor.

Så, snabbt vidare till ett halvdåligt samvete. Som jag nämnde här växte min hög olästa böcker i september med 13 titlar, inte bra men förbannat roligt! (Bokmässan sabbade som väntat mitt köpstopp.) Idag tog jag mig i kragen och började räkna i hyllorna. Jisses, landade på över 100 olästa böcker. Ojdå! Men de allra flesta ligger lååångt ner på läslistan. Har ett flexibelt köpstopp som i praktiken innebär att jag inte impulsköper romaner just nu, förhoppningsvis ska högen oläst börja minska snart. På bilden har ni de nyaste, mest lockande böckerna. De är så heta att de inte får stå i hyllan än ;)

Kan förövrigt nämna att oktober månad ser lovande ut, har hittills läst sju böcker och köpt två. Olästhögen: –5

24 kommentarer:

 1. Ah, så kan man räkna också :) Oktober ser bra ut för mig också då, tre lästa och noll inköpta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska räkna till sin egen fördel, det är min absoluta övertygelse ;)

   Radera
 2. Jag vill också läsa American gods!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur! Innan TV-serien kommer dessutom!

   Radera
 3. Oj, då har jag inte så många olästa ändå om man jämför ;)

  SvaraRadera
 4. 100 olästa böcker! Där ligger jag i lä!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med. Det är riktigt trist och ledsamt hur många män som fått priset. Jag var inne på Wikipedia för att se hur många vinnare jag faktiskt läst något av och säg att av de typ 108 vinnarna har bara 12 varit kvinnor..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt äckligt dåligt, tyvärr :(

   Radera
 6. Inte många som känner till årets pristagare. Olästa böcker verkar det vara gott om runt om i stugorna:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi bara köper å köper. Tänk så bra för bokindustrin ;]

   Radera
 7. Jag försöker lägga av med impulsköpen helt och hållet, utan försöker bara köpa böcker som finns på min att-läsa-lista.

  Jag håller för övrigt med om att män ger saker till män. Jag vägrar tro att det bara är 12 kvinnor under över 100 år som har förtjänat Nobelpriset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att jag slutat köpa en massa böcker men min kartonginsamling säger något annat. Den svämmar över av inte mindre än fyra adlibriskartonger! Kanske köper jag ändå en del på impuls...

   Mmm, det är så man blir rosenrasande när man tänker på det. Och hela tänket att det inte kan bli en kvinna i år eftersom det blev en kvinna förra året (givetvis kallar jag inte Tranströmer kvinna) gör mig så arg och uppgiven för det är inte en sådan värld jag vill bo i... :(

   Radera
 8. Men din olästa hög minskar ju! Du måste säkert göra något åt det..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, det kommer säkerligen åtgärdas inom en överskådlig framtid ;D

   Radera
 9. Hundra var mycket, men det verkar vara som för mig, en del kommer jag nog aldrig läsa och då räknar jag dem inte riktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Senaste tiden har platsbrist lett till utrensning (oj, vad hemskt det låter) eftersom jag kommit på att livet är för kort för böcker jag inte vill läsa. Jag rensade faktiskt ur hyllorna häromveckan och har två halvrejäla högar som ska vidare mot nya ägare. Ändå blev det hundra olästa kvar, jag fattar inte hur det kan vara så många... o_O Måste vara någon hustomte som samlar åt mig.

   Radera
 10. Jag har också dålig koll på Mo Yan, generellt alla Nobelpristagare faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Blev överlycklig när Doris Lessing fick, henne hade jag lämligen läst på gymnasiet (alldeles frivilligt dessutom!), så då kände jag mig beläst och intellektuell :D

   Radera
 11. American Gods är bra! The Great Gatsby också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gatsby är jag nästan klar med och gillar. Gudarna lockar!

   Radera
 12. Jag planerar oxå att få min olästa hög att minska inom en snar framtid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klurigt det där planerandet, det ploppar upp nya titlar som borde läsas (och därmed köpas) hela tiden...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...