fredag 21 september 2012

Nånting är skevt i bokskogen…

argaugglor

topv38Elen är inte nöjd

Jag gillar att cruisa runt bland olika (framförallt) engelska boktopplistor. Eller rättare sagt: Jag brukar gilla det. Inte den här veckan. Inte alls!

Hos Bokia återfinns E L James böcker på förstaplatsen, men även på plats 6-8. Hos adlibris hittar jag bara topp tre, men Fifty Shades toppar även där. Den är etta hos Akademibokhandeln, där uppföljarna ligger på platserna fyra och sex. Men värst är ändå bokus där jag hittade listan till höger. De första sju platserna bebos här av Christian och Anas sexuella eskapader…!

Länge var dessa topplistor belamrade med George R R Martins fantasyböcker, lite tjatigt tyckte jag allt att det var. Men det här är ju löjligt!

Asså, folk – Fifty Shades of Grey är inte så särskilt bra. Det är den inte, tro mig. Ni kan få den för halva priset av mig istället. Då blir jag av med den, du får den billigt och tillsammans bidrar vi till att inte hålla kvar E L James längre än nödvändigt på bästsäljarlistorna. ;)

 

För övrigt anser jag att adlibris nya sökruta är gräsligt ful.
Det var det tydligen fler som tyckte för den försvann illa kvickt.

7 kommentarer:

 1. Ja, tyvärr är detta ännu ett tecken på att uttrycket "sex sales" verkligen stämmer... Boken behöver inte vara särskilt bra. Så länge det finns nakenhet och sex i den så går den som smör i solsken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt tråkigt att se. E L James i babel på söndag, Fifty Shades som tidning och filmen är på gång. Vi kommer nog att få dras med detta ett tag framöver.

   Radera
 2. Haha gu så kul! Tänkte också på att sökrutan var hemskt ful :P

  Svar: Hemskt gärna, så säg till nästa gång du ska hit så kan vi kanske byta den ifall du vill ha något jag har, annars tar jag den förstås gärna gratis om du ändå vill bli av med den ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska dit en snabbis på fredag-söndag/måndag innan/efter jag drar till Bokmässan (ska bara vara i gbg på lördagen...) men du kanske skulle åka norrut tidigare och komma hem senare?

   Radera
  2. Är lite för trött i huvudet idag (var på drinkväll igår) för jag fattade tyvärr inte alls hur du menade att du skulle vara här :S

   Jag åker iallafall till mässan fredagskväll och är där lör-söndag på själva mässan.

   Radera
 3. Jag börjar bli väldigt trött på den här hypen medn 50 grades... Och de flesta säger som du att det inte ens är bra böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar på att dårskapens kulmen ska passeras. Snart, förhoppningsvis. Det finns ju så mycket annat att stissa upp sig över, det borde vara fler än boktokar som har tröttnat.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...