onsdag 16 december 2015

(16 dec) Omslagsonsdag v551: rött

Välkommen till Potatens adventskalender 2015, ett hopkok inlägg om sådant en bokpotat tycker är viktigt. För att samla poäng i jultävlingen ska du svara på frågan sist i inlägget. Läs mer här.

Idag blir det omslagsonsdag igen,den här gången med röda böcker. Var med du också och visa upp röda omslag från bokhyllan eller internet!

Standardintro: Det är inte bara jag. Jag vet att det inte bara är jag. Vi är många boktokar som gillar bokomslag; vi bryr oss om hur våra böcker ser ut och planerar våra inköp efter hur snyggt ett omslag är. Är det helt logiskt? Nä, men det bryr vi oss faktiskt inte om.
   Vill någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag under december blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Vilket tema det blir nästa vecka ser du till höger här, eller i det här inlägget.Veckans snyggaste blir den det alltid blir – ett av mina favoritomslag (och favoritbok) är penguins fina Animal Farm.
Dagens uppgift
Föga förvånande: visa mig ett tjusigt rött omslag! Det snyggaste du kan hitta, antingen som en länk till goodreads eller liknande, eller som ett inlägg på din blogg. Länka i en kommentar nedan så jag och alla andra lätt kan hitta omslaget.
(Eftersom jag är sent ute får du en extra dag på dig. Svara senast 17 december kl. 23.59. Mer information om tävlingen hittar du här.)

7 kommentarer:

 1. Vad fina omslag! How to Grow the Peanut har ett omslag som jag fastnar för! :)

  Här är mina omslag: http://inutienbok.blogg.se/2015/december/omslagsonsdag-vecka-51-rott-2.html

  SvaraRadera
 2. Eftersom mitt röda favoritomslag redan förekommer i ditt inlägg (UNSPOKEN! Så snyggt!) så har jag letat reda på ett annat snyggt. Fastnade för detta för det tilltalar den delen av min hjärna som gillar melankoliska och lite morbida bilder ;)
  https://www.goodreads.com/book/show/10261812-the-space-between

  SvaraRadera
 3. Här har jag en samling julröda böcker! (inte särskilt juliga till innehållet, men till färgen!) https://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2015/12/17/en-rod-omslagsonsdag/
  Jag gillar "Bad teeth" alltid trevligt med böcker på omslag.

  SvaraRadera
 4. Wow...många fina röda omslag hos dig.

  Här kommer mina röda:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2015/12/omslagsonsdag-16-december-rott.html

  SvaraRadera
 5. Unspoken är fin! Mina röda omslag finns här http://boklysten.blogspot.se/2015/12/omslagsonsdag-v551-rott.html

  SvaraRadera
 6. Men ååh vad rött är snyggt ändå! Acceptance var ju supersnygg! Jag kunde inte välja bara ett så det blev tre: https://www.goodreads.com/book/show/13612842-aurore?from_search=true&search_version=service
  https://www.goodreads.com/book/show/13579626-rooms?from_search=true&search_version=service (Som dock kanske är mer åt det orange hållet ..?) och https://www.goodreads.com/book/show/18659623-through-the-woods?from_search=true&search_version=service

  :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...