tisdag 15 december 2015

(15 dec) En liten film om läsande

Välkommen till Potatens adventskalender 2015, ett hopkok inlägg om sådant en bokpotat tycker är viktigt. För att samla poäng i jultävlingen ska du svara på frågan sist i inlägget. Läs mer här

Krassliga hälsningar från sjuksängen. Igen. Är det inte dags att friskna till snart? ._. Ah well, idag ger jag er en liten saga om att få barn att uppskatta läsning. Jag minns själv hur jag satt och läste högt för min två år yngre bror - det var så jag verkligen började älska att läsa. Det var syskonkärlek när den är som finast och det var först senare som jag upptäckte glädjen i att läsa bara för min egen skull.


Dagens fråga
Vilka är dina första minnen av läsning?
(Svara senast 23 december kl. 23.59. Mer information om tävlingen hittar du här.)

4 kommentarer:

 1. jag minns att min mormor läste babar till mig och min bror, och hon hade en bok där vissa av orden var utbytta med bilder, så varje gång hon läste ett stycke med en bild i tystnade hon mitt i meningen och väntade på att vi (läs jag, min bror var aldrig särskilt intresserad) skulle fortsätta meningen med bilden.

  SvaraRadera
 2. Mina första läsminnen var när min kära mamma läste för mig och min syster när vi var små. De böcker jag främst kommer ihåg var alla fina berättelser av Elsa Beskow. Mamma läste böckerna så ofta så till slut kunde jag dem utantill. Ibland försökte hon hoppa över sidor när hon inte kände att hon riktigt orkade läsa, men jag märkte alltid detta och påpekade för mamma att hon missat någon sida :) :)

  SvaraRadera
 3. Mina allra tidigaste minnen är just högläsning, ofta innan läggdags, och att det var min mamma som läste! Hon läste i princip varje kväll och jag fick en positiv relation till böcker, läsning och allt som kommer med det! När jag sedan gick i ettan och jag började lära mig läsa i skolan kom jag en dag hem efter skolan och högläste för mamma och pappa (som knappt visste att jag kunde läsa ens lite) och det kändes lite som att jag äntligen fick högläsa för någon annan och inte tvärt om! <3

  SvaraRadera
 4. Jag minns ju att mina föräldrar läste högt ur bilderböcker för mig men jag kan inte riktigt minnas en specifik stund. Men jag minns tydligt hur jag lärde mig Petter och hans fyra getter-historien utantill och stolt "läste" den själv som treåring. Min dagmamma krossade dock den tron när hon sa att jag omöjligt kunde läsa, hämtade boken och slog upp den på random ställe och sa: vad står det här?. Fast bara något år senare kunde jag läsa och satt hos en annan dagmamma jag hade då och läste högt ur böckerna för de andra dagbarnen som inte kunde läsa. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...