lördag 5 oktober 2013

TAG: Book Shuffle Tag

Häromdagen blev jag taggad av Nelly och för en gångs skull ska jag vara nästan snabb att svara. (Woho!) Länkarna leder er till spotify där jag drog fram en gammal spellista och sedan lät slumpen ställa till det för mig. Nu blir det musik, skrålande och okoordinerat hoppochskuttande! :D

elen

Regler: Sätt din musikspellista på shuffle. De fem kommande låtarna ska du para ihop med fem passande böcker som du har läst. Inget fuskande! Skippa inte en låt som du är missnöjd med.

 

1. Paramore – Decode (Acoustic Version) (Lyssna)
Vi börjar tydligen med något enkelt för hur ska jag kunna tänka på någon annan bok än Twilight? Det var faktiskt Paramores filmmusik som först gjorde att jag blev intresserad av filmen och boken, och det var boken som fick fart på min läsning igen efter 5-10 år i dvala. Det kan också vara så att jag i hemlighet drömmer om att skaffa Haleyrött hår igen. (Se nedan.) Så utan Paramore inget läsande; utan Paramore ingen rödtott; utan Paramore ingen bokpotat.

elen2

2. The Black Keys – The Only One (Lyssna)
Eftersom deras Lonely Boy är Warm Bodies-låten nummer ett så har jag börjat förknippa hela bandet med en zombie vars namn låten som en spinnande katt, Rrrrrr!

3. The Beach Boys – God Only Knows (Lyssna)
Jag skulle ärligt vilja sjunga denna för J.K. Rowling. Man kan bara hoppas att hon förstår vad hennes böcker har gjort för oss! Svaret blir alltså Harry Potter-böckerna, God only knows what I’d be without you…

4. Girl You’ll Be a Woman Soon (Lyssna)
Av någon anledning tänker jag på fina Among Others, kanske för att det handlar om en ung tjej som försöker få ordning på sitt liv och som tvingas växa upp fort. Mori, Mori, Mori… Jag tycker om dig, lova att du tar hand om dig!

5. Arctic Monkeys- Dancing Shoes (Lyssna)
Hoppochskutt-låt som drar med mig ut på röjardans i City of Bones. Helt logisk koppling? Örhm, nä. Var man tvungen att vara logisk här?

 

Nu tycker jag att Bella, Johanna och Malin ska dansa runt till lite random musik!

5 kommentarer:

 1. Haha åh gud, denna är så svår. Jag är inne i sen sån där "jag-tycker-inte-om-någon-musik-jag-har-och-är-trött-på-allt" period när det gäller musik :P Men jag ska försöka hitta någon spellista jag kan göra denna tag till ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att det inte är något tvång på sånt här, va? ;)

   Radera
 2. Tack för det, har gjort den nu :)

  SvaraRadera
 3. Det här får jag klura på lite. För frågan är vilken av mina ca 250 playlist jag ska välja på Spotify :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nu lät du som en mycket splittrad människa. Jag håller mig med en lugn och en vanlig spellista. Eller jag gjorde det förr - nu har jag fått för mig att börja om from scratch på årstidsbasis. Men när det kom till taggen valde jag min äldsta och största lista, för ökad spontanitet. Min nuvarande höstlista är typ 50% Lykke Li, kändes inte helt spontant :P

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...