onsdag 30 oktober 2013

Omslagsonsdag #16 allhelgona & halloween

book witch

Det är skillnad; vår gamla allhelgonahelg är inte samma sak som USAs halloween. Vi tänker på våra döda, jänkarna äter godis. Det är därför jag ogillar halloween, inte nödvändigtvis för att det kommer från USA och är rätt tramsigt utan för att vi här i Sverige fått för oss att spä ut allhelgona med oranga pumpor och godistiggeri. Nej, tack! (Du har väl förresten koll på att de båda helgerna inte ens inträffar samtidigt? Det borde du veta, särskilt om du firar den där svartoranga varianten.)

Standardintro: Det är inte bara jag. Jag vet att det inte bara är jag. Vi är många boktokar som gillar bokomslag; vi bryr oss om hur våra böcker ser ut och planerar våra inköp efter hur snyggt ett omslag är. Är det helt logiskt? Nä, men det bryr vi oss faktiskt inte om.
   Vill någon vara med så haka på, ni har en vecka på er innan nästa tema så visa nu upp de omslag ni tycker bäst om. Varje onsdag blir det alltså omslagsinlägg på olika teman, ni visar upp så många eller så få böcker som ni vill och ni behöver inte lägga upp inlägget just på onsdagen. Nästa veckas tema smygpresenteras på Bokpotaten på söndag (till höger).

Tack för tipsen förra veckan! Särskilt tack till Monika som var först ut med att uppmärksamma mig på att det faktiskt är allhelgona- och halloween-tider.
   Ni får tolka veckans omslagsonsdag hur ni vill, som allhelgonamys eller halloweenskrämsel. Själv satsade jag på allhelgona, hittade nästan ingenting och verkar till slut ha hamnat väldigt nära halloween ändå. Så kan det gå.

halloween book covers

Veckans snyggaste blir kusliga The Brief History of the Dead, ser ni vad jag ser? Här finns en krypande obehagskänsla jag inte kommer ifrån. Gillar även enkelheten i 100 Ghosts och i The Dust of 100 Dogs (och saknar Emer nu när jag ser den).

Vilket omslag är din favorit?

 

På tal om omslag; något jag verkligen fastnade för när jag googlade runt efter halloweeniga böcker var Vintage French Fairy Tale Book Covers, jag vill också klipp-å-klistra! Kanske blir det av någon ruggig pysseldag. :)

 

Bildkälla
Bokhäxan funnen
här.

19 kommentarer:

 1. Omslaget till Neil Gaimans bok är nig min favorit. :)
  Mina halloweenomslag: http://bokfrossa.wordpress.com/2013/10/30/2137/

  SvaraRadera
 2. Bäst gillar jag The Restorer. Elegant på något sätt.

  Mina omslag finns här:
  http://holavedsbrudar.blogspot.se/2013/10/halloween-och-bokomslag.html

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Jag satsade på Alla helgon så det blev bara en massa gravar hos mig http://bokslut.blogspot.se/2013/10/omslagsonsdag-16-alla-helgon.html

  SvaraRadera
 4. Det kan hända att jag var inloggad på fel konto när jag skrev min kommentar och så behöver jag ju kryssa i den där Avisera-rutan också...

  SvaraRadera
 5. För en gångs skull är jag tidig med mina omslag
  http://boklysten.blogspot.se/2013/10/omslagsonsdag-16.html

  Jag tycker om Tales of Mystery and Madness

  SvaraRadera
 6. Det var inte lätt. Hittade inga med spöken på.suck. Boken med den lilla lilla spöket är så söt. Här kommer mina omslag.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är lite synd att så många har glömt bort varför vi har Allhelgona. Jag tycker bäst om The Restorer, men alla är fina. :) Här finns mina omslag: http://inutienbok.blogg.se/2013/october/omslagsonsdag-16-allhelgonahalloween-2.html

  SvaraRadera
 8. Många fina omslag som vanligt :) Jag gillar 100 Ghosts, och Poes Tales of mystery and madness! Här kommer mina: http://skrivande.blogspot.se/2013/10/omslagstema-halloween.html

  SvaraRadera
 9. http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2013/10/30/omslagsomsdag-halloween/
  Jag kör på halloweenvarianten.
  Tyckte inte min "Graveyard book" av Gaiman direkt hade ett omslag som kvalificerade sig, men det du hittat var fint!

  SvaraRadera
 10. Jag gillar The restorer bäst, men egentligen är jag inte så förtjust i kusliga omslag. Men här kommer i alla fall mitt bidrag:
  http://cattisboktips.blogspot.se/2013/10/omslagsonsdag-16-allhelgona-halloween.html

  SvaraRadera
 11. Gaimans tycker jag är snyggast.
  Här kommer min tolkning av veckans omslag.
  http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2013/10/omslagsonsdag-16-alla-helgon-och.html

  SvaraRadera
 12. Omslaget till Edgar Allan Poe´s bok är jättefint.

  Här har du mitt bidrag: http://lenasgodsaker.blogspot.se/2013/10/omslagsonsdag-16-allhelgona-halloween.html

  SvaraRadera
 13. Jag gillade, precis som kommentaren ovan (var visst min mamma! - Catharina), The Restorer bäst! Den var riktigt läcker :) Här kommer mitt bidrag till veckans omslag:

  http://likalaser.blogspot.se/2013/10/omslagsonsdag-allhegona-och-halloween.html

  SvaraRadera
 14. Åh, jag vet inte hur många gånger varje år jag måste berätta för folk att Halloween ALLTID infaller den 31 oktober oavsett veckodag och alltså inte är samma som Allhelgona. Sedan gillar jag inte heller att Halloween håller på att manövrera ut Allhelgona, som jag tycker är den kanske vackraste högtiden vi har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår försökte vi tipsa ungarna i området om att inte tigga godis hos folk som inte firar halloween (förslagsvis hoppar man över husen som inte är pyntade). Kvällens goaste halloweentroll var annars grannkatten som sprang runt och jagade påskfjädrar i blåsten när jag kom hem från min löprunda :}

   Radera
 15. Omslagen var fina and all of that men klänningen på bilden högst upp var ju att dö för. Den bilden sparar jag i min inspirationsmapp och har i åtanke om jag en dag ska sy upp en klänning. Fantastiskt vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer att jag gör. Mest kjolar och klänningar för det har mamma många olika mönster till för jag kan inte skapa egna mönster än.

   Radera
  2. Det händer, mest kjolar och klänningar.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...