fredag 11 oktober 2013

Bokbloggsjerka 11–14 oktober: vem är jag?

Dags för veckans jerka från Annika.

Finns det någon karaktär/ några karaktärer som du kan känna igen dig i? Vem/vilka i så fall och på vilket sätt?

elen

Jag känner främst igen mig i de lite osmidiga besserwissrarna som inte böjer sig för överhetens påhitt. Bara för att någon är min chef betyder inte det att vederbörande har rätt, bara för att någon är äldre, mer utbildad eller tror sig vara bättre än jag så får de inte klampa på mig. Nej, nej, nej!

Det blir idag en blandning av två kändisar. Jag försöker att inte vara jobbig och på tok för mycket besserwisser, men det brukar gå sådär. Den första personen jag känner igen mig i är Hermione Granger från Harry Potter-böckerna: hon vill väl, hon vill vara vän med de som förtjänar det, men hon står på sig och ger aldrig upp den hon är för att passa in. Hon är en besserwisser med rätta, för hon vet faktiskt vad hon pratar om. Jag brukar hålla mig undan diskussioner där jag inte har hundra koll, även om jag är övertygad om att den som just då bräker högst inte har rätt. Men gäller saken något jag vet, då kan du stånga dig blodig innan du övertygar mig att jag har fel.

Men det finns en mindre smidig karaktär som också passar in; Ove. Det finns bitar av Ove som är för mycket, jag är smidigare än honom (och jag hoppas att jag aldrig blir så mossig), men på det stora hela är vi överens. Folk beter sig inte som folk, jag fattar ärligt talat inte vad ni sysslar med. Varför blinkar ni inte när ni ska svänga?! Hur kan ni bara stanna mitt i vägen och vägra flytta på er?! Hur nyter ni föra så mycket oväsen att det hörs flera hus bort?! Varför uppfostrar ni inte era barn?! Och varför, i hela fridens dar, varför har ni inte reflexer på er?!
   Vad hände egentligen med att visa hänsyn? Trevliga människor är underbara, resten klarar jag mig utan. Om du ska till samma ställe som jag kan jag mycket väl gå fram till dig och meddela att du borde kolla upp din blinkers för den fungerar tydligen inte. Eller tvärstanna, kliva ur bilen, stolpa fram till dig med en reflex och argt be dig använda den så jag slipper köra över dig, dina barn eller din hund.

Sån är jag. Det låter kanske lite jäkligt men jag är rätt snäll, egentligen.

18 kommentarer:

 1. Hermione och Ove, vilken kombination! Tänk er dessa båda under samma tak :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, välkommen till min hjärna - här går det hett till! ;)

   Radera
 2. Åh gud vilken härlig kombination det låter som! Jag tror nog det bor en liten Ove inom oss alla. Jag är definitivt en Ove i trafiken. "Använd blinkers!" "Stäng av helljusen" "Det är faktiskt bara 60 här, inte 90" osv är vanliga kommentarer mina passagerare får höra när jag är ute och kör ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller "Det är faktiskt 90 här, inte 60!" ;P HATAR de som kör typ 80 på 50- eller 70-väg och kör om mig (jag är en sån där jobbig en som kör lagligt+5) men som sen fortsätter köra 80 när det blir 100. WTF?! FLYTTA PÅ ER!!! D: Har en 2+1-sträcka där jag bor, där folk konsekvent kör 80 trots att det är 100km/h. Jag har funderat länge på detta men kan inte komma på varför o_O Tacka vet jag att köra mitt i natten när vägarna är tomma - mmm, så härligt!

   Radera
 3. Jag har också svarat Hermione men ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att även jag har en inneboende Ove.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite härligt ändå? :)

   Radera
 4. Ove är väl ett skolboksexempel på Aspergare, men undrar om Hermione har någon diagnos? Jag identifierar mig också bitvis med Hermione, iaf mitt yngre pluggis-jag.

  SvaraRadera
 5. Det här hade jag kunnat skriva själv ;) Jag gjorde ett test en gång och det visade att jag hade "problem med auktoriteter", kursledaren hade aldrig sett något liknande :) Jag tycker själv inte att jag har problem med dem, jag bryr mig bara inte om dem ;)

  SvaraRadera
 6. Jag har definitivt drag av bägge de där. Fast kanske inte på samma sätt som du, jag vet inte ;-)

  SvaraRadera
 7. Oj vilken combo, hur blir det egentligen. Fast båda vill ha väldigt kontroll på läget och det känner jag i och för sig igen.
  Mia

  SvaraRadera
 8. Meddelar härmed att jag har reflex! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tackar omvärlden och jag för! :)

   Radera
 9. Känner också igen mig i bägge två. Men muttrar tyst istället för att gå fram och säga till, kudos till dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag går i ärlighetens namn inte och säger ifrån varje gång. Men ibland bara måste man!

   Radera
 10. Både Hermione och Ove tycks vara populära denna veckan :) jag känner faktiskt inte igen mig i Ove, men det är en bra bok!

  SvaraRadera
 11. Hahaha, jag känner oxå igen mig i Ove, vi är nog många små-ovar här i världen, vi vågar inte bara visa upp det så tydligt som Ove!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...