tisdag 8 oktober 2013

Nytillskott #28 bokmässebookhaul!

Jag älskar långa ord. Realisationsvinstbeskattning och engelska antidisestablishmentarianism i alla ära, men är inte bokmässebookhaulsuppladdning ändå snäppet härligare? ;]

I stort är jag nöjd med mässbesöket. Visst, det var inte jättebilligt (sf-bokhandeln hade ju t o m sina vanliga priser – bu!) men grejen för en lantlolla som mig är ändå att få allt under samma tak; att kunna se och känna på så många böcker som annars bara existerar som en liten hoper pixlar på nätet. Däremot var utbudet av bilderböcker och seriealbum riktigt trist, jag tyckte alla böcker var gamla (såg dem på mässan även i fjol). Det var ju främst nya okända sådana jag ville klämma på!

bokmässan2013-5bokmässan2013-6

Annat störigt: glömde köpa Dödens stad av Peter Bergting. Det borde jag gjort. Missade även helt att gå runt i Pirats monter och fattar inte varför jag inte köpte (och fick signerad) Sherlock-boken! Mattias Boström var ju helt makalöst insnöad och nördig, VARFÖR KÖPTE JAG INTE?! –gnöl- Över sängen här hemma hänger min gamla Benedict Cumberbatch-tavla och förebrår mig varje kväll när jag somnar och varje morgon när jag vaknar. Måste lägga vantarna på den boken så att han kan återgå till att spela fiol… Kanske kan tomten hjälpa mig framåt jul?
   Störigt var även Books & Dreams teparty, mitt i den tungt trafikerade redan trånga gången på väg mot kapprummet. Hur tänkte ni där?! Jag blev vansinnig och stampade ilsket runt ett extra monterkvarter. –muttr-
   Och folk; varför går ni på sånt här med barnvagnar och småbarn? Hur orkar ni vara i vägen? (Och hur länge tyar barnen egentligen?) Jag hade blivit galen på att behöva stå still och i vägen för att folk inte lämnar plats. Risken för en barnvagnsrelaterad olycka hade varit överhängande.

bokmässan2013-3bokmässan2013-4

Höjdpunkterna var Caitlin Moran och Mattias Boström – underbara människor! Och även om The English Bookshop var ledsamt urplockad redan tidigt på lördagen så är det min stående favoritmonter.

Nästa gång ska jag organisera mig bättre – säkert. Nästa gång ska jag träffa bokbloggare – måste! Och gå på fredagen – borde! Och nästa gång ska jag nog köra bil, fy vad drygt och dyrt det är att åka tåg kors och tvärs över Sverige.

Man kan sammanfatta det hela med ett lyckligt “Årrrgh!

21 kommentarer:

 1. Ställer mig i kö för vänskapsband :)

  "Hej då... Hejdå..." LOL!!! Hoppas att du kommer att gilla John Green, hoppas! :)
  Gillade din video som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! :D
   Samma adress som när vi bytte böcker? Några färger du gillar extra mycket? :)

   Radera
  2. Samma adress. Jag är svag för lila ;-)

   Radera
 2. Åh, avskyr barnvagnar som står i vägen. Riktigt störigt. Större och mer otympliga grejor finns ju inte. Och de står alltid i redan trånga gångar. Varför tar man med småbarn på bokmässa? Jag gillar barn... jag är "dagisfröken" men alltså orka... hur kul kan det vara för små barn att vistas där det är så trångt? Det måste ju bli tråkigt efter ca 5 min. Stackars barn och stackars folk som inte kommer förbi de gigantiska barnvagnarna. Ser ju astrångt ut på alla bilder! Usch. Nästan glad att jag inte var där, hahaha.. nä men nån gång ska jag försöka att ta mig dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, klart du ska till Göteborg något år, kom och lek! :D Det kommer att vara folk ivägen precis överallt, man får krama en bok och ta några djupa andetag tills man kommer förbi. Och lära sig säga "Ursäkta...!" på ett sätt som inte alls ber om ursäkt utan snarare betyder "Vafan står du här för? Hur dum får man bli?! Du kan ju inte stanna mitt i vägen, flytta dig!!!" ;P

   Radera
  2. Hahaha!! Jag får öva på mitt "ursäkta" då tills dess.

   Radera
 3. Fina omslag på alla dina böcker. Som vanligt trevligt att höra dig presentera böckerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det ligger oväntat mycket arbete bakom mina videor, trots att de är så illa planerade x) Kom precis på att jag glömde en bok i den här bookhaulen. Oh well.

   Radera
 4. Älskar som vanligt din bookhaul video!! De är så roliga att se på och du lyckas få dem så bra! :D

  Skulle gärna vilja ha ett vänskapsarmband! :)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släng iväg ett mejl med din adress så ordnar jag det :) Några särskilda färger du gillar/inte gillar?

   Radera
  2. Och tack så mycket! :D

   Radera
  3. Ska jag göra och varsågod! C:

   Radera
  4. Färgen spelar ingen roll, litar på ditt omdöme! :P

   Radera
 5. Bra book haul! :D Jag tror att de i Frankrike ofta skriver texten åt fel håll på ryggen och eftersom Mamette är från Frankrike (eller har jag fel?) kanske de ville ta efter. Böckerna om Lou! är också franska och ser likadana ut:) Fast jag håller med,det är irriterande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, gör de så i Frankrike också? Det skulle ju kunna förklara det hela lite. Har redan några tyska böcker som jag trotsigt sätter uppochner för att de ska passa med ryggarna. Men de är ju på tyska. Kan väl tycka att det känns fånigt av förlaget att behålla skeva ryggar bara för att boken råkar vara fransk från början. Tur att inte Sekwa gör så, det hade helt sabbat min bokhylla! :P

   Radera
 6. Åh, nu blev jag ju riktigt sugen på bokmässan! Har aldrig varit där eftersom jag typ inte varit medveten om vilken grej det är (är typ helt ny i bokbloggsvärlden), men nästa år har jag och min mamma (som också bokbloggar) sagt att vi måste åka!

  Superroligt med en video där du visar och pratar om dina fynd, gilla! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte heller fattat bokmässegrejen innan jag började blogga och boknörda ner mig totalt. Nu känns det som en given roadtrip till Göteborg varje höst ^^

   Åh, tack :) Jag tycker om bookhaul-videor, böcker gör sig bäst när man kan visa upp, vända och vrida på dem.

   Radera
 7. Svar
  1. Tss, tack :]
   Och tur är väl det - hade varit riktigt drygt att hänga med mig annars, jag hade ju tröttnat på mig själv direkt.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...