söndag 19 februari 2012

Wild Magic av Tamora Pierce

 

    

     

      Titel:  Wild Magic

      Författare: Tamora Pierce

      Förlag: Simon & Schuster

      Språk: Engelska

      Sidor: 362

     Första boken av fyra  i The Immortals

 

 

 

 

The mage Numair, the knight Alanna, and Queen Thayet enlist thirteen-year-old Daine's help to battle the dreadful immortal creatures that have recently begun to attack the kingdom of Tortall.

*********

Jag uppskattar verkligen bokens enkelhet efter att ha läst tyngre serier  så som “Song of Ice and fire” som har väldigt komplex och smart historia . Det får du inte i denna berättelsen. Du får däremot en underbar historia med roliga varelser, modig hjältinna och intressanta platser.  Det är en bok som man sträckläser från första sidan till sista. 

Boken handlar främst om Daine och hennes förmåga att tala med djur. Hon möter på sina äventyr både nya människor och djur. Hon träffar också så kallade “Immortals” som inte är från den här världen och inte alltid är de mest trevliga varelserna.

För en bokläsare är den här berättelsen en riktig mumsbit som tar slut alldeles för snabbt. Det är tur att det finns tre böcker som man kan läsa om huvudpersonen Daine´s äventyrer. Boken är främst riktad till en yngre publik som kanske preics kommit och gång och läsa fantasyserier.

Boken får en 4. Även om historien är väldigt enkel och inte speciellt djup så leverar den läsglädje sida efter sida.

4/5

Läs gärna de andra böckerna i serien om Daine

4 kommentarer:

 1. Om resten av serien håller samma klass av roligt och lättsmält kan jag tänka mig att låna den här, inte just nu bara :) Det ska nämnas att jag igår kväll blev lite rädd när jag såg högen med böcker jag införskaffat bara i februari. När i hela fridens dar ska jag hinna och orka läsa allt? O_O
  Tror jag får sätta bojor på mig själv - inga fler nya serier förrän de gamla är utlästa! Yey! ;)

  SvaraRadera
 2. ...förutom Cirkeln, då... -harkl-

  SvaraRadera
 3. Okej hur gick det på bokrean då?? Inga nya serier därifrån?? Du får gärna låna om du känner för det. Vet hur det känns när man har för mkt att läsa. Ibland behöver man avsluta lite innan man helt dränks i olika historier. Ska ju inte vara stressigt att läsa ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... det blev en hel del serier med. Mitt mål är att ta mig igenom Hungerspelen och Vargbröder innan jag fyller år, så får vi ser hur det blir sen :/ Förutom Cirkeln... Vi borde bokcirkla Cirkeln, tycker jag, eftersom vi alla tre kommer att läsa den mer eller mindre samtidigt :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...