torsdag 2 februari 2012

The Princess and Mr. Whiffle av Patrick Rothfuss

the princess and mr whiffle

Titel: The Adventures of the Princess and Mr. Whiffle: The Thing Beneath the Bed

Författare: Patrick Rothfuss 2010

Illustratör: Nate Taylor 2010

Förlag: Subeterranean Press

Språk: Engelska

72 sidor

 

This is not a book for children.

It looks like a children’s book. It has pictures. It has a saccharine-sweet title. The main characters are a little girl and her teddy bear. But all of that is just protective coloration. The truth is, this is a book for adults with a dark sense of humor and an appreciation of old-school faerie tales.

* * * * * * *

The Adventures of the Princess and Mr. Whiffle: The Thing Beneath the Bed (vilken behändig titel…!) är en underhållande liten historia om en flicka och hennes teddybjörn. Berättelsen har tre olika slut beroende på när man slutar läsa. Det sista var helt klart bäst och fick mig att skrocka för mig själv. (Min kusin däremot blev lite förfärad och min kompis förvirrad.) Det passade helt klart mitt småskruvade huvud, jag är nog den perfekta målgruppen för en sån här bok.

Det är bara cirka en mening per sida, det är således inte texten som fångar mig. Tyckte först att illustrationerna var en aning platta, men ju mer jag bläddrar, desto mer uppskattar jag dem. Fick den här fina inbundna boken julen 2010 av Castleflax (Tack, sötgröt!) och jag kan fortfarande hitta nya roligheter i illustrationerna. De är annars rätt klassiska barnboksillustrationer och hjälper till att göra det hela boken verkar vara ute efter – att leka med oss! Få oss att tro att vi läser en barnbok, trots att vi borde veta och komma ihåg att det inte är så. Det är svårt att gå in på varför jag gillar den utan att avslöja för mycket, så jag slutar skriva nu.

En söt liten bok som direkt hamnade i högen med böcker som jag använder när jag behöver lite kreativ inspiration :)

3+/5

3 kommentarer:

 1. Jag kom och tänka på dig direkt när jag såg denna. Det verkar som sagt ganska enkel och traditionell men men fler saker döljer sig bakom nästa sida ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hur ska jag tolka deT? Att jag verkar vara ganska enkel och traditionell, men skenet kan bedra? ;)

   Radera
  2. Hehe ja inte på det sättet. Mer att den var lite finurlig. Du vill ju gärna ha något med lite djup iallafall och att det är gulligt är ju bara ett plus ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...