tisdag 7 februari 2012

The Shadowleague av Maggie Furey

    

      Titel: The Heart of Myrial

      Författare: Maggie Furey

      Förlag: Bantam Dell

      Språk: Engelska

      Sidor: 480

     Första boken av tre  i The Shadowleague

 

 

 

 

Three unlikely heroes must penetrate a land of sorcery and secrets to save a world hurtling toward chaos.

From the dazzling imagination of Maggie Furey comes an astonishing new epic of a wondrous world on the brink of collapse... and the daring trio who will risk the deadliest odds to save it.

The world of Myrial is racing toward apocalypse. For aeons, its mysterious Curtain Walls have functioned to separate realm from realm, and race from race, so that each cordoned area remains a sanctuary for its species. But now the miraculous walls that have provided order for so long are disintegrating with disastrous results.

*******

Jag hade inte så lite förväntningar på den här serien efter att ha läst Maggie Furreys föregående serie The Artefacts of Power. Det är en av mina favorit serier sedan tonåren. För att kunna recensera serien läste jag samtliga böcker i The Shadowleague för att få ett helhets intryck. Jag kan inte låta bli att vara besviken…

Boken har bra karaktärer, en finurlig värld i både fantasy och science fiction anda samt en intressant handling. MEN den saknar det där extra; farten, i historien och mellan människorna. Det känns som författaren vill lägga ett pussel och det gör inget om man klipper till en del bitar för att det ska passa perfekt. Spänningen försvinner och boken blir lite platt. 

Imponerad av författaren sätt att få in alla element men i avsaknad av det där lilla extra får boken en svag trea.

3-/5

utläst 2012-02-04

Resterande böcker i serien The Shadowleague

5 kommentarer:

 1. Drygt med serier som inte håller...
  Jag har ingen vidare lust att alls börja med nån ny serie just nu :/ Kanske beror på att jag har för mga jag inte läst ut, hungerspelen och vargbröder känns mest tvingande -_- Tar du med Clash of Kings på fredag, så är du söt? :)
  btw, är betyget här för hela serien eller bara första boken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja måste man måste vara sugen för att börja läsa en helt ny serie. Läser helst i ett svep, men är det över fem böcker eller den inte är slut än får man dra ut lite på det...Visst tar med mig den om jag bara kommer ihåg den :) Betyger är för hela serien the Shadowleague. Den kunde i princip skrivits som en bok. Men då hade den blivit lite tung att läsa den

   Radera
  2. Är det drakar de flyger på? Ser ut som dinosaurier, tycker jag :P

   Radera
  3. Due...! Kolla vad jag trillade över: http://cdon.se/b%C3%B6cker/furey%2c_maggie/shadowleague_%3b_book_3%2c_the_eye_of_eternity-238777
   Är det två olika tredje böcker? O_o Verkar skumt.

   Radera
 2. Mmmm det var mkt konstigt, men det måste vara fel i någon av titlarna på den tredje boken i serien. Titeln är nästan detsamma.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...