onsdag 29 februari 2012

I hyllorna: B

Vi fortsätter det alfabetiska rotandet i hyllorna med en jakt på bokstaven B. Det gäller alltså att hitta titlar som börjar med en viss bokstav.

___  _  _  _

Bb

Böcker på B

Det här hade jag inte väntat mig, men när jag började rota fram mina böcker på B såg jag snart ett irriterande mönster: Jag har inte läst dem! Här följer fyra som jag verkligen vill läsa!

The Boat av Nam Le. Den här vet ni vad det är. Den kan väl ingen ha missat? :) 7 noveller i en fin liten bok som SKA läsas. Nångång.

Blodets meridian av Cormac McCarthy. Från författaren till Vägen och No Country for Old Men. Den här tipsades det om i Gomorron Sverige för ett (eller två?) år sedan och jag köpte den, sen har jag inte kommit mig för att faktiskt läsa den. Men vill veta varför folk gillar McCarthy så mycket, så den ska läsas!

Bibeln. Nej, jag kan verkligen inte påstå att jag är troende, men Bibeln vill jag läsa ändå. Vi lever i ett samhälle som har styrts av kyrkan, där alla läste det som stod på dessa blad. Det tillhör allmänbildningen, tycker jag, men har själv skamligt dålig koll på bibelhistorierna. Bestämde mig därför för att ta mig igenom gamla testamentet.

The Blasphemer av Nigel Farndale. (Visst passar titeln fint med boken som står bredvid?) Detta är, by far, den största häftade bok jag äger. Den är gigantisk! Trots det bara ca 400 sidor, men dessa sidor skall läsas snart! Har bara löst kollat upp vad den handlar om, något om Galápagosöarna – jag som älskar Galápagosöarna! Därför blev detta ett av årets spontanare bokreafynd :)

 

Kolla gärna in vad jag hittade på bokstaven Aa.

1 kommentar:

  1. Jag älskar det här projektet, så himla fint! Men jag är rädd för att (om jag nu skulle delta) alla titlar är olästa, haha. Är så obotligt dålig på att läsa böcker från min egen bokhylla.. I vilket fall som helst tycker jag definitivt att du borde läsa The Boat! :)

    Sv: Då gör jag det motsatta! Fastnar för en ny serie hela tiden, älskar det på sätt och vis fastän det slukar min tid. :-)

    Alltså, Roswell har kanske inte den högsta kvalitén på skådespeleri, rekvisita och alltid storyplots - men vilket underhållningsvärde?! Jag var så otroligt olycklig under perioden som följde efter sista avsnittet. Ett tecken på att leva sig in? Såg aldrig serien när jag yngre, utan det var först för två år sedan (om jag nu minns rätt), så tonårsförälskelse - japp!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...