onsdag 1 februari 2012

Elva minuter av Paulo Coelho

 

Titel: Elva minuter

Originalets titel: Onze minutos

Författare: Paulo Coelho 2003

Förlag: Bazar

Språk: Svenska

362 sidor

 

 

 

Elva minuter bygger på en sann historia om en ung, vacker kvinna från en bergsby i Brasilien. "Mitt mål är att förstå kärleken", skriver Maria i början av sin dagbok. Men hennes första möte med kärleken slutar olyckligt och hon bestämmer sig för att aldrig älska någon igen. Av längtan till ett bättre liv låter hon sig dock förföras av en schweizisk teaterdirektör och flyttar till Genève, där hennes förhoppningar om rikedom och berömmelse slutar i prostitution.

* * * * * * *

Ibland när man läser blir man berörd, ibland inte. Den här gången trodde jag verkligen att jag skulle bli det och kanske är det därför som jag är så besviken. För jag känner ingenting! När jag precis hade läst ut boken var jag nästan beredd att i all hast dela ut en fyra i betyg, men dagen efter upptäckte jag att jag inte kände något alls för vare sig berättelsen eller karaktärerna.

Den är välskriven och lättläst, vilket gör att jag gillade den så länge jag läste. Men när den inte lyckas beröra mig djupare än såhär känns den tämligen harmlös, något en berättelse om en prostituerad inte borde vara. Kanske är jag väl luttrad, men jag lyfter inte på ögonbrynen åt någonting här.

Paulo Coelho har blivit vida prisad för sina böcker och kanske väntade jag mig mer just därför. Alkemisten står i bokhyllan och väntar, jag ska ge honom en chans till att hänföra mig. Den här gången lyckades han inte.

2/5

utläst 2011-05-21

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...