tisdag 21 maj 2013

Pytterecensioner #5 Snygga illustrationer!

Recensionerna har fått stå tillbaka till förmån för potatvideor den här månaden. Det är därför dags för några pytterecensioner. Håll till godo!


Berättelser från Engelsfors
av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg m. fl.
Tyvärr är Berättelser från Engelsfors för kort och tillför inte mycket nytt till Engelsforstrilogin annat än fina bilder. Men särskilt Lina Neidestam verkar grym och jag tokfaller för hennes färgval. Berättelser från Engelsfors känns mer som en morot inför den avslutande boken, som en teaser och sammanfattning för oss galningar som alltid vill ha mer. Nyckeln-släppet känns för avlägset och det intresse som nu återväckts kommer hinna slockna innan Nyckeln kommer. Varning: Har ni inte läst Cirkeln och Eld ska ni hålla er borta.

2+/5
Kolla in trailern för att få ett hum om hur bilderna ser ut. Eller provläs! Någon som kan tipsa om något underbart från Lina Neidestam? Tror bestämt att jag borde kolla upp henne. Det kanske är dit mina föllsepengar ska gå?

danskt band: adlibris bokus cdon
Rabén & Sjögren | goodreadsHappy av Mies van Hout
Minns ni när jag yrade om Mies van Hout? Kunde ju inte låta bli att köpa Happy efter det :] Bilderna är enkla men gör ändå precis det de ska. Boken hade nog fått en femma om det varit en medryckande smart berättelse, som det är nu (en känsla per uppslag - ett ord+en fisk) så blir det en fyra. Det är lite för mycket pekbok över det hela, men jag gillar verkligen bilderna. Kolla in hennes hemsida för att dregla lite över hennes pastellfiskar.

4/5
[utläst 2013-05-13]

inbunden: adlibris bokus cdon
goodreadsJohn Bauers förtrollande sagovärld
Jag köpte den här granna boken på rean 2012, som ett led i mitt bortglömda sagotema. Nu har den äntligen blivit läst! Jag gillar som bekant sagor och jag gillar Bauers illustrationer. Kan dessvärre inte låta bli att störa mig på alla dessa prinsessor i nöd, det känns solkigt. Men en riktigt fin bok.

4-/5
[utläst 2013-05-09]

inbunden (slutsåld): bokus
goodreads

John Bauers förtrollande sagovärld är slut hos förlaget men den kommer förmodligen gå i nytryck. Nångång. Läs mer i kommentarerna hos Bonnier Carlsen (längst ner).

2 kommentarer:

  1. Jag har också John Bauers förtrollande sagovärld, men den står oläst. Älskar hans illustrationer, skulle kunna tänka mig att tatuera in något troll eller två :)

    SvaraRadera
  2. Skulle verkligen vilja ha John Bauers förtrollade sagovärld. Älskar verkligen hans illustrationer. Dom är hur fina som helst!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...