söndag 8 april 2012

När en monsterbok hotar kväva dig…

Vissa böcker tar längre tid att läsa ut än andra. Just nu är A Clash of Kings mitt konstanta sällskap, men den är frustrerande. Jag kan sitta i flera timmar och läsa utan att komma nånstans i detta betongblock till bok, trots att jag gillar den. När jag kör fast i den här tjockisboken behövs något tunnare, något lättsammare. Dessa båda böcker är just det!

 

 

Fup

Fup – a Modern Fable; Jim Dodge; Canongate Books; Engelska; 117 sidor

Detta är en lite konstig, lite kufig berättelse. En modern, fin fabel. Det är historien om två människor, en dunderwhiskey och en anka vid namn Fup, eller Fup Duck på engelska för er som inte direkt ser ordleken. :) Jag skrattade när jag läste och det är precis det som behövs när man grävt ner sig i en fantasybok utan slut.

3+/5

 

 

Drottningen vänder blad

The Uncommon Reader; Alan Bennett; Ordfront Förlag; Svenska; 124 sidor

Vad skulle hända om Storbritanniens drottning började läsa böcker? Det får vi reda på i den här underhållande lilla boken som så fint sätter ord på vad det innebär att vara läsare. För det är vi ju alla här, eller hur? Drottningens läsande får oväntade följder för såväl henne som hennes omvärld, men även för mig som läser den. Härlig avkoppling från Martins evighetsberättelse.

4-/5

Provläs hos adlibris!

4 kommentarer:

 1. Postar svaret hos dig så att du ser:
  What?! Skämtar du - det känns som om alla detektivböcker härstammar från honom? Har alltid förknippat honom med "urfadern" eller genomslaget till genren, haha. Oj, blev lite förvånad bara. Kul att veta! Sätter lite perspektiv på min skeva världsbild. :)

  SvaraRadera
 2. Sv: Maila förlagen och fråga efter recex - frågan är ju fri och säger de ja så är det ju bara kanon! Men visst får jag numera många recex automatiskt i brevlådan utan att be om dem ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det verkar smart att varva tegelstenen (clash of kings) med lite roligare och lättare litteratur. Verkar vara två pärlor som du har hittat. Me like :) Vet hur frustrerad jag var när jag läste boken, gick ibland sjukt lååååångsamt. Håll ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur glad tror du jag är nu då? Sett första två avsnitten av säsong två och de är i princip ifatt mig redan :| Tror jag lägger ner detta, kommer inte palla sträckläsa den för att hinna färdigt och är inte intresserad av att vänta med att se avsnitten, eller att läsa när jag vet vad som ska hända... Har inte tagit bokmärket ur boken än, men det är väääldigt nära att jag nöjer mig med 500 sidor :(

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...