måndag 9 april 2012

Bokbloggsjerka 6-9 april: Bokhylleordning

 

Här kommer mitt bidrag till Annikas bokbloggsjerka där uppgiften lyder som följer:

Hur arrangerar du dina böcker? Efter färg, form, författare, genre etc?

 

Oh, det varierar! Jag vänjer mig för fort och blir less, så möblerar om flera gånger per år. Senast i mellandagarna då det anlände en ny bokhylla :) Jag har just nu de mest illafärgade bokserierna i en väggklockebokhylla. (Hur tänkte de när de designade engelska  Harry Potter-ryggarna egentligen? Bah!) Resten står någorlunda sorterade efter färg i mina andra hyllor – med pocketböckerna för sig i någon sorts färgordnat kaos. Idén var att det skulle bli mer estetiskt tilltalande, men vette sjutton om det lyckades. Har funderat på att ordna dem efter genre, på något vänster… En solig eftermiddag river jag ut alla böcker och organiserar om. Igen.

2 kommentarer:

  1. Ack, sån är jag med. Vet inte om det egentligen är till besvär att inte kunna behålla saker och ting som de är eller om det är bra? Jag gillar förändringar helt enkelt! Ibland blir jag helt less på min färgsortering och vill sprida ut färg och storlekar (men då skulle också platsen för flera böcker snabbt krympa). Är lite halvbedrövad för tillfället då min syster inflikade att hon tyckte bättre om min hylla förr än nu. Och i viss mån håller jag verkligen med, för den var mer personlig då. Nåja. Får se hur jag löser den saken.. Vilken fin historia du fick på kuppen nu! :')

    Annars förstår jag inte heller riktigt hur de tänkte med brittiska HP-designen. Har dock vant mig vid färgerna och tycker de är ganska charmiga. Separerar själv inte heller serien, och skulle inte heller vilja det. Så ingen skada här inte! :)

    Svarat har jag på dina många kommentarer - får hoppas på att du hittar tillbaka!

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen det där med att vänja sig för fort och tröttna... Bokhyllorna tar ju upp en del plats så då är det kul om man kan få till det så det ser fint ut också. Tycker dock att det är ett kärt besvär att omorganisera och pyssla bland böckerna :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...