tisdag 15 januari 2013

Tematrio: 2012 års bästa

I Lyrans tematrio gäller det denna vecka att berätta om de tre bästa böckerna man läste 2012. Eftersom jag redan gett er min lista och ogillar att upprepa mig så tänkte jag fuska lite. Här kommer tre böcker som fick femmor i betyg men ändå inte kvalade in på topplistan, eftersom endast böcker som var bäst den månad jag läste dem fick vara med där.

 

1. The Art of Tangled är boken om filmen och den är precis så underbar som man kan förvänta sig från Disney. Är det något de kan så är det att ge sina kreativa hjärnor tillräckligt med svängrum för att skapa en bred uppsättning konceptbilder.

2. Det röda trädet är en kort bilderbok från Shaun Tan. Jag trodde den skulle vara tråkig, så fel jag hade! Här får hans bilder bre ut sig utan att trängas med för många ord och det är nog ändå då han är som bäst. Oh, my…

3. Legends of Zita the Spacegirl är Ben Hatkes andra serieroman om Zita the Spacegirl. Det jag saknade i första boken (färg och invecklingar)  finns här, så det är klart jag faller som en fura. 2013 kommer sista delen i trilogin, mumma!

Kolla gärna in mina listor över de fjorton bästa eller nio sämsta böckerna jag läste 2012.

4 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt inte sett Tangled, så jag vet inte hur mycket jag skulle få ut av en bok om den även om jag blir sugen. Men någon gång ska jag väl se filmen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den borde du nog se :) Jag tycker den är så bra för att de använt sig av ny teknik för att hitta tillbaka till det gamla disneyiska, med ett resultat som stryker mig medhårs. Söt disneyfilm, som en disneyfilm ska vara :}

   Radera
 2. Det Röda Trädet är en bok jag absolut måste läsa. Den verkar jättebra :-)

  SvaraRadera
 3. Inget som jag läst men det ser ut att vara fina böcker!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...