tisdag 30 april 2013

Sammanfattning: April 2013

Augerums kyrka

Det blir ingen video idag, det finns inte så mycket att säga. April blev en bottenmånad, av förklarliga skäl. Det har varit för mycket som snurrat i huvudet och läsningen har minsann inte prioriterats. Novelltemat gick således om intet, kanske ger jag mig på det igen framöver. Vi får se.
   Det blev tre utlästa böcker och bara 439 sidor. Ojdå. Men jag har senaste veckorna suttit och plöjt Längtans rike, sista boken om Gemma Doyle (Ögat över månskäran). Trots att jag läst över 500 sidor är jag inte ens nära slutet. Tegelsten! (För mer aktuell lässtatus hänsvisas ni alltid till goodreads.)

 

H.C. Andersens samlade sagor och berättelser (första bandet)
Eftersom det var barnboksdag och Hans Christians födelsedag började jag novelläsandet med hans sagor. Plockade ut de kortaste och den bästa, Lilla sjöjungfrun, och skrev av mig i ett blogginlägg. Jag kan mycket väl komma att återvända till den här boken och läsa fler sagor, tycker det är trevligt :)

Emmanuelle
Från det ena till det andra, här bjuds det på klassisk erotica. Gäspade mig dessvärre igenom den här, det var nog inte riktigt det som var meningen… Recension


Fantastic Beasts and Where To Find Them

Åter till Rowlings värld! Andra och sista utlästa kortisboken i novelltemat blev den här. Jag trivs men kommer aldrig undan känslan av att jag sitter och pluggar inför ett prov. Nä, det här funkade inte. Kanske passar den att ha vid sidan om när man läser de riktiga Harry Potter-böckerna? Dumbledores förord och Scamanders informativa bakgrundshistoria är det som räddar upp betyget, djurdelen blir för tradig.
3-/5
[utläst 2013-04-18]

goodreads | adlibris bokus cdon

 

I maj vankas det potatföllsedag  men först och främst ska jag ut och flyga. London väntar! Jag känner mig rätt tom och har egentligen inte några förväntningar, jag har inte hunnit tänka så långt. Men vi ska till Waterstone’s, så oroa er inte, jag kommer nog dra med mig lite böcker hem till Sverige ;) Och jag MÅSTE göra något åt min allt mer påtagliga piratabstinens. Gnggh!

 

 

Påminnelse: Mindre än en vecka återstår av anglofiltävlingen. Ta chansen att roffa åt er lite böcker, ingen vet när ni får en sådan chans igen ;) Hittills har tre personer hakat på så oddsen är ju rätt gynnsamma. Kom och lek!

4 kommentarer:

 1. Du är i gott sällskap. Här har det inte heller blivit jättemånga böcker denna månad. Inlägg om detta kommer!

  SvaraRadera
 2. Bättre än inga böcker alls i alla fall :D Ha så trevligt i världens bästa stad!

  SvaraRadera
 3. Jag har taggat dig!

  http://bokparadis.blogg.se/2013/may/tegelstenstaggen-2.html#comment

  SvaraRadera
 4. Jag fick inte heller många böcker lästa i april. Men hurra för London-tripp!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...