måndag 29 april 2013

Nyfunnet: Mies van Hout

Jag är inne i en barnslig period. Jag vill inte ta tag i det strikta, det finstilta och det krångliga just nu. (Deklarera! K4, din jäkel!) Det ska vara lättförståeligt men intelligent för mig. När jag hittade den här illustrationen hos 7-Imp fastnade jag därför direkt. Kvinnan bakom bilderna heter Mies van Hout och boken heter Friends (originaltitel: Vriendjes). Jag vill också rita fulmonster med pastell på svart!

Det handlar om barnböcker där härliga pastellteckningar illustrerar vänskap (i Friends) och känslor (i Happy/Vrolijk) – ta er ytterligare en runda till 7-Imp (ja, igen!) och kolla in de känslosamma fiskarna. Ni måste se! Om jag hittar fiskboken i London blir det nog förbaskat svårt att inte dra med den hem :}

Ta er också en sväng förbi hennes hemsida. Om du inte kan holländska får du, precis som jag, klicka runt lite på måfå. Verkar som att hon är på gång med en svart pastellbok till, den heter Verrassing (google translate: Överraskning) och den här gången rör det sig tydligen om fåglar.

Fiskarna imponerar mest men allt gör mig glad. Det är det enkla och barnsliga i bilderna som tilltalar mig och som nu får mig att rota i skåp och lådor efter pastellkritor. Det är väl det bästa betyget man kan ge någons konst: Att skaparglädjen smittar av sig.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...