lördag 4 augusti 2012

I hyllorna: R

Nu är det banne mig dags att avsluta det här! Vi fortsätter det alfabetiska rotandet i hyllorna med en jakt på bokstaven R. Det gäller alltså att hitta titlar som börjar med en viss bokstav. Häng på, vetja!

_   ___   _

Rr

böckerpåR

 

Råttan i pizzan av Bengt af Klintberg. Den här boken vann jag i sjuan för att jag var bäst i klassen på nutidorientering. HäYA mig! Boken är smockfull av vandringssägner i vår tid och öppnade upp bokvärlden för mig som fjortonåring – tänk att det fanns människor som skrev böcker om precis sånt som jag kunde nörda ner mig i! Läste sedan denna högt för min lillebror seglingssommaren efter sjuan. Fina minnen <3

Rubinrot av Kerstin Gier. Jag ska! Jag ska, jag ska, jag ska läsa den här. Jag lovar. Snart!

Restvärme av Anna Braw. En besvikelse. Hittade en enda grej i hela boken som jag haft nytta av i mitt virkande. Det räcker inte.

 

Böckerpår2

 

Regnskog – en fotografisk resa av Thomas Marent. Ni har hört det förr, jag tänker inte säga det igen. Läs här om ni missat.

Rosor till en död av Peter Lovesey. Loveseys The False Inspector Dew är fortfarande en av mina favoritdeckare och den här boken köptes helt pga. författaren. Hoppas den är lika lysande!

Röde Orm av Frans G Bengtsson. Jag minns en seglingssommar på 90-talet när vi satt ute på öppet hav och försökte få igång radion så att vi kunde lyssna på Röde Orm. Den gör mig fortfarande glad :)

 

Kolla gärna in vad jag hittade på Aa, Bb, Cc, Dd, Ee, Ff, Gg, Hh, Ii, Jj, Kk, Ll, Mm, Nn, Oo, Pp och Qq.

3 kommentarer:

  1. Ja, jag är hemskt nyfiken på vad du tycker om "Rubinrot"...

    SvaraRadera
  2. Ska böckerna vara lästa eller går det bra om de finns i bokhyllan men är olästa än så länge?

    SvaraRadera
  3. Råttan i Pizzan älskade jag när jag hörde den första gåge. Vår lärare brukade läsa några sägner från den boken när jag gick i mellan/högstadiet:P

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...