måndag 27 augusti 2012

Tematrio – Damernas

Jag hade hoppats få skriva ett halvextasiskt inlägg om en ny bok idag men CDON sölar och ingen bok har kommit. -morr- Håll istället till godo med mitt försök till svar på Lyrans tematrio, första gången jag är med :]

Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett kvinnoförnamn i titeln!

3damernas

Trodde först att jag skulle behöva leta noga för att finna titlar med kvinnoförnamn men det fanns flera att välja mellan. (Jag hade dubbelt så många böcker med mansförnamn i titeln, hälften av dessa var Harry Potter…)

 

The Short Second Life of Bree Tanner av Stephenie Meyer. En Twilight-novell som berättar om Brees liv som förvirrad vampyr. Det utspelar sig under tredje boken Eclipse och gav faktiskt en del ny info. Framförallt var det makalöst skönt att slippa Bella och Edward! Har man läst hela Twilight-sagan kan man lika gärna läsa den här också. Det var faktiskt dessa tegelstenar som fick mig att börja läsa på riktigt igen men jag tycker ändå inte att Stephenie Meyer kan anklagas för att vara en läsvärd författare. Hennes böcker är rätt sunkiga...

Alice in Wonderland av Lewis Carroll. Klassiker var det här! Den underliga berättelsen om Alice som ramlar ner i ett kaninhål och råkar ut för allt man kan och inte kan tänka sig. Jag hängde med och gillade första boken, tyckte andra var obegriplig och mest underlig för underlighetens skull.

Anya’s Ghost av Vera Brosgol. En serieroman om en tonårstjej som ramlar ner i en brunn och blir vän med ett spöke. Riktigt söt och härlig, läs om ni tycker den verkar intressant! (Kort recension)

5 kommentarer:

 1. Alice hade passat bra i min tematrio också! Kul att du är med!

  SvaraRadera
 2. Anyas Ghost låter som något för mig. Skriver upp den på min TBR-lista :)

  SvaraRadera
 3. Alice i underlandet måste jag nog ta och läsa om :)

  SvaraRadera
 4. Alice i underlandet fanns först på min lista, innan jag bestämde mig för tema:-)

  SvaraRadera
 5. Alice i underlandet är den enda av dina som jag läst!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...