fredag 17 augusti 2012

Bokbloggsjerka 17-20 augusti: Hur är det med minnet?

Här kommer veckans jerka från Annika!
Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande.

 

Eftersom mobilen är ett konstant sällskap numera får min iPhone agera minne när jag känner mitt eget svikta. Knäpper bilder för att minnas citat, skriver anteckningar och fotar annat bokviktigt. Papper och penna fungerar egentligen ännu bättre, om jag inte slarvar bort dem… När jag skriver ner något fastnar det bättre i huvudet.

Jag har inte ro att sitta och knåpa ihop blogginlägg särskilt ofta och samlar därför på mig mellan bloggsessionerna. Om det var helt upp till mitt inbyggda minne hade många idéer gått om intet. Men det är också en fråga om att göra saker och ting färdigt. Har många halvklara inlägg på lager i Live Writer som med tiden blir mer och mer inaktuella och förmodligen aldrig kommer få läsas av någon.

citat

Kladda i böcker? Nej, oftast inte. Men om jag ska lämna bort en bok jag har läst vill jag gärna lämna något efter mig. En mejladress, adressen till bloggen eller skriva några tankar om det jag läst. Gillar att hitta små anteckningar i secondhandböcker jag köper. Men det ska helst vara på en post it-lapp eller ett bokmärke, stryka under och kladda i marginalerna har jag bara gjort i kurslitteratur.

10 kommentarer:

 1. Håller med. Det är mer spännande att se vad andra skriver om än en själv. Jag är mer eller mindre värdelös på marginalanteckningar och att stryka under..

  SvaraRadera
 2. Bra idé att använda mobilen. Det ska jag testa. :)

  SvaraRadera
 3. Foton var ju lite kreativt, det har jag aldrig tänkt på :)

  SvaraRadera
 4. Smart att använda mobilen! Kanske får testa det :) jag hade gärna hittat anteckningar på post it-lappar i secondhandböcker jag köper :)

  SvaraRadera
 5. Bra idé att ta foton med mobilen. Kan vara något att tänka på. Annars brukar jag skriva stödord ibland men oftast skriver jag fritt direkt när boken är färdigläst!

  SvaraRadera
 6. Jag använder mobil mycket när jag läser tidningar och får boktips. Smidigt att bara fota titeln och slippa skriva upp den. Fotar sällan medan jag läser, men det är mig inte heller helt främmande.

  SvaraRadera
 7. Vilken kul idé att lämna små meddelanden till nästa läsare!

  SvaraRadera
 8. Att börja knäppa bilder av bra citat vore kanske inte någon dum idé :)

  SvaraRadera
 9. Jag har förresten utmanat dig på min blogg :)
  http://helenasbokhylla.wordpress.com/2012/08/19/utmaning-8-faktavanor-om-dig-sjalv/

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...