lördag 11 augusti 2012

Bokbloggsjerka 10-13 augusti: Låt mig slippa

Dags för veckans jerka från Annika!
Vilka böcker tänker du inte läsa och varför? Ge exempel på tre stycken

Det finns ju hur många böcker som helst som man inte vill läsa. Det går nog inte att gilla allt. Ska försöka vaska fram några storsäljare som förblir främlingar i mina bokhyllor. Det känns inte som om det här kommer bli något vidare genomtänkt svar, men vi provar!

 

asasjo 

Millenniumtrilogin lockar mig inte. Jag gick länge i tankarna att jag skulle lyssna på den (ljudböckerna finns här hemma) men det blev aldrig av. Nu har jag råkat slötitta på de två första filmerna och min koncentration har svårt för att läsa/lyssna på något förutsägbart. Jag har tröttnat på deckare, kanske är de därför jag aldrig drogs med på Stieg Larsson-tåget.

En dag. Varför är den så populär? Jag fattar inte och känner inget behov alls av att ta mig an den. Såg den faktiskt på secondhand idag men ville inte ens dra hem den när priset var en ynka femma. Nej, tack.

Fifty Shades of Grey är ytterligare något jag inte fattar storheten med och som jag nog kommer att skippa till förmån för böcker som är bättre på att flirta med mig.

 

 

Delvis beror nog min inställning till dessa böcker på ett behov av att vara käringen mot strömmen. Det är inte superkul att läsa en bok som alla andra redan höjt till skyarna. Förutom att jag inte vill vara som alla andra har jag också märkt att upphöjda förväntningar kan riktigt sabba läsupplevelsen för mig.

Okänt och överraskande underbart, inget kan väl vara bättre än det?

 

Förutom “OMG, HARRY POTTER!!!” då.

16 kommentarer:

 1. Jag började läsa "En dag" och la ner den, men det var mest språket jag retade mig på.

  SvaraRadera
 2. En dag gillar jag, och Milleniumtrilogin :) Men Fifty shades of grey har jag inte riktigt bestämt mig för ännu

  SvaraRadera
 3. Jag har sett Millenium-filmerna och det får nog räcka. Har inget emot dem, men böckerna lockar inte alls.

  SvaraRadera
 4. En dag såg jag som film och jag kan inte påstå att jag blev imponerad. Jag tyckte den var otroligt förutsägbar.

  SvaraRadera
 5. Jag plöjde mig igenom Millenium-böckerna, och de är spännande och skrivna på ett så där effektivt sätt som gör att man bara måste läsa vidare. Men det betyder verkligen inte att det är bra böcker. Nyckeln till att klara av att läsa dem är att man inte får stanna upp och fundera över vad det egentligen står, för handlingen är helt ologisk och det uttrycks en hel del rätt skumma värderingar. Det finns otroligt mycket att reta sig på när det gäller de här böckerna, och jag skulle säga att man inte missar något om man inte läser dem. Förutom möjligheten att diskutera hur dåliga de var, förstås...

  SvaraRadera
 6. En dag är en sådan där bok som jag blev nyfiken på när den hyllades överallt men sedan hann jag ledsna innan jag köpte den. Niceville var också en sådan bok men jag fick den av jobbet i sommarpresent och nu har ju hypen lagt sig så ag kommer nog att läsa den.

  SvaraRadera
 7. Millennium-triologin har jag läst och gillar, dina andra två vet jag inte så mycket om.

  SvaraRadera
 8. Jag har En dag liggandes här hemma men inte riktigt lusten att ta tag i den. Får se när den hamnar i min läshög... :)

  SvaraRadera
 9. Jag valde också Millenium trilogin. De andra två har jag inte eller nån större lust att läsa. :)

  SvaraRadera
 10. Svar: Det blir två inlägg med bokhyllor, så om du vill får du skicka in bild på din bokhylla till andra inlägget. Vore roligt! :)

  SvaraRadera
 11. Milleniumtrilogin fick jag i julklapp och kände mig tvungen att läsa den. Jag tycker inte det är en större förlust att missa dem, om jag ska vara ärlig.

  Jag har flera invändningar mot Fifty Shades of Grey, varav att det började som Twilightfanfiction är en av de största.

  SvaraRadera
 12. Jag har läst En dag (hundra år efter alla andra, i höstas) och förstod varken innan eller efter vad hela hypen kring den motiverades med. Verkligen ingen höjdare. Milleniumtrilogin känner jag mig inte sugen på just för att den är så omtalad.

  SvaraRadera
 13. Heh, En dag hade jag aldrig hört talas om, en googling avslöjande att den inte var precis okänd. Så har jag lärt mig något idag också!

  SvaraRadera
 14. Förstår dina val. De där hypade böckerna vill jag läsa mitt i hypen eller inte alls. Ett år efter känns de bara nattståndna men... Jag gillade En Dag både filmen och boken. Tyckte att den beskrev hur samhället förändras över tidpå ett lättsamt sätt.

  SvaraRadera
 15. Vi har redan kommit fram till att vi båda gillar att vara kärringen mot strömmen... Jag kan också meddela att du inte missar något om du hoppar över "En dag"; jag försökte läsa den tidigare under året men jag kom inte igenom den ens.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...