söndag 26 augusti 2012

Nytillskott #13 Här kommer jag!

Undrat hur jag ser ut? Eller hur man pratar i östra Blekinge? Då är detta er turdag! Nu blir det bokbabbel om senaste veckans nytillskott, en inblick i hur knöligt min hjärna fungerar och en lägesrapport för sommarens stora läsprojekt.

Sex böcker från stauns secondhand-affärer för totalt 50 kronor, det är helt klart godkänt! Senaste veckan har varit allmänt bokgivande så jag bestämde mig för att prova på det här med youtube, på riktigt. Tveksamt om det finns något intresse att se på mitt bokbabblande, men det var kul och jag behöver-behöver-BEHÖVER verkligen lära mig att prata och ta plats – so here goes!

 

 

Relevanta bilder och länkar

Här har ni “den snygga engelska” som är från Penguin + Den odödliga Henrietta Lacks (kommer i pocket i höst för er som är intresserade och ekonomiska).

Smakprovsinlägget jag yrade om var detta: Smakprov ur gottepåsen #3

Här har ni en länk till Hitta Violet Park på Atrium Förlag där den även går att provläsa.

Jerkan i fråga återfinns här: Bokbloggsjerka 10-13 augusti: Låt mig slippa

Rubinröd har recensionsdatum 12 september så ni som vill läsa på svenska behöver ju inte vänta särskilt länge :)

 

Jag tror det var allt.

7 kommentarer:

 1. Va kul att få se hur du ser ut =) Bra video!

  Lycka till med tyskan ;)

  SvaraRadera
 2. Hej, Elen och vad trevligt med dialekten. Det där med att läsa Rubinrot - imponerande! (Jag har i och för sig ingen koll på hur bra din tyska är så det är lite svårt att säga - men ja, heja!) :-)

  Tror dock att Nam Les verk gör sig bättre på engelska, just saying.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, hej! DU tycker väl iaf inte att jag pratar skånska ;] Det är annars en vanlig kommentar man får när man kommer från Blekinge :S

   Min tyska är bortglömd, men jag gick faktiskt t o m steg 7 på gymnasiet så nog finns det en del oregelbundna verb i bakhuet nånstans. Jag ska bara leta lite. Det var en av de grejer som störde mig mest när jag började läsa Rubinrot - jag slog ju upp såna ord jag egentligen kunde. Säkert 80% av orden var såna jag skämdes för att skriva ner i mitt tyskaläsblock (för ett sånt behöver jag). Lassen, schon, kaum, Löffel, Erdkunde och liknande - jag KAN ju detta! Förhoppningsvis blir det lättare och lättare när tyskheten börjar rinna runt i blodomloppet igen. Förhoppningsvis!

   Nam Le. Börjar tro att noveller inte är min grej riktigt. Men han ska få en chans nångång. Snart, hoppas jag. Får se vilket språk det blir :]

   Vilket nätt litet svar det blev. Ta-da!

   Radera
  2. Nej, jag skulle verkligen inte vilja påstå att det där är skånska. Men sen är jag i och för sig rätt hörselskadad när det kommer till dialekter i söder. ;)

   Det där är sjukt jobbigt! Bara man lär sig och sätter in sig i språket så går det himla lätt - vänta bara å se. Min tyska har redan börjat släppa, och det har gått drygt ett halvår sedan jag bodde i Tyskland. Kanske säger lite? Haha. :)

   Radera
 3. Heja heja Elen. Vad roligt med att få se och höra bloggaren ifråga också.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...