tisdag 21 augusti 2012

TAG: Åtta sanningar om mig

Som vanligt är jag ett halvt steg efter alla andra, men nu ska det bli 8 punkter. Om mig. Svårt att börja men när jag väl får upp ångan kan jag nog hålla på ett tag, ingen vet ju mer om mig än jag :] Återstår att se hur organiserat detta blir.

 

Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.

Jag blev utmanad av Helena häromdagen (och av Johanna imorse). Nu kör vi!

 

1

Elen heter jag! En del av er har kanske redan snappat upp det men nu tänkte jag underlätta för alla och ha mitt namn som användarnamn istället för gamla goa tuberosum. Elen uttalas som Helen utan H. Så vet ni det.

Solanum tuberosum är för övrigt det latinska namnet på potatis och det är därför jag heter så på nätet. Letar ni efter mig på nån sida nånstans, sök på tuberosum – det är förmodligen jag. Tuber sum är latin och betyder jag är en knöl (för det fanns ju inga potater i Romarriket).

Jag är en potatis! (Följ länken för att se min samling. Kan ni några språk som inte är med eller upptäcker några fel – skrik till!)

 

2

Jag är på tok för pysslig för mitt eget bästa och det ihop med min envishet leder ibland till makalösa kreationer, om jag får säga det själv. ;) Något som är riktigt roligt är att komma på en cool grytlappsidé eller liknande och sedan förfina mönstret till perfektion. När folk dessutom gillar det jag gör är jag så nära extas jag kan komma! :D Bland mina mer välmottagna alster finns vikingagrytlappar till Jill i Sacramento och Zeldagrytlappar till majQ i Karlshamn <3 Läsa och pyssla passar dock inte så bra ihop och konkurrerar om samma fritid…

2004, två veckor innan studenten, hade jag och Castleflax konstutställning här i staun. Hur kul som helst, hamnade t o m i lokaltidningarna! ;D Jag målar en del, men det är mest på skoj. Teckna däremot, det vet jag att jag är bra på. Jag blir inte rik på mina teckningar men sålde en så sent som i våras. Att vara perfektionist är både en tillgång och ett ofog när jag ska göra något.

Leta reda på mig på facebook om ni vill se vad jag sysslar med – jag är inte farlig.

 

3

Bosse Buse Snapshot är en Canon EOS 400D, min älskling och en följeslagare som varit med om mycket. Jag har länge velat få med mer bilder här på bloggen, annars ligger de ju bara och ingen ser dem… Får se om det blir ändring!

 

4

Min envishet och tävlingsinstinkt går hand i hand. Senaste underverket från deras sida är en oväntad utveckling när det kommer till mig och löpning. Jag har ALDRIG sprungit längre än 60 och 100m. På gymnasiet sprang jag inte alls. Jag skojar inte: jag sprang aldrig ett enda litet fyrahundrameterslopp min betygjakt till trots. Det tog bara emot och jag kände mig tjock och oduglig.

No more! Satt i soffan med min vältränade soon to be specialofficer till lillebror och tittade på damernas OS-mara. Gnölade för att jag kände mig tjock och oduglig (jo, jag känner så ibland) varpå broder liten installerar en app på min iFån och säger åt mig att bege mig ut och gå. Sagt och gjort! På två veckor har jag gått från den hösäck som i fjol debuterade (och höll på att svimma) på 200m, till en säck potater som flåsande “springer” gott och väl 1km i skogen. På två veckor jag har sänkt mitt personliga rekord på såväl 1km som 1 mile med över 2 minuter vardera. Höhöhö, HäYa envisheten!

 

5

Låttexter fastnar direkt, refrängen sitter efter en lyssning och verserna kommer strax efter. Nya spel brukar jag vara oslagbar på, efter ett tag kommer ju folk ifatt men där i början är jag grymt överlägsen och brukar lära upp omgivningen för att få bättre motstånd.

 

6

Med föräldrar som är lärare har jag haft förmånen att växa upp med riktigt långa lediga somrar med hela familjen. (Jag och min bror var ju aldrig på dagis/fritids under loven.) Dessa somrar har spenderats i segelbåt, ofta någonstans i Danmark men även Gotland har blivit välutforskat. Vi tog oss inte fram fort och vi kom aldrig till exotiska platser på andra sidan jordklotet – men det behövdes inte heller. Det underbara finns runt knuten.

Det ska vara härligt att se sig om i världen. Det ska vara spännande och givande. I fjol åkte jag för första gången på solsemester och det var en skrämmande skillnad att tränga ihop sig på ett flyg och några timmar senare bara vara någon annanstans… Inte alls samma sak. Inte alls lika kul.

Tänk att ta bilen och bara köra! Stanna när man ser något intressant, åka på om- och avvägar och se sig omkring. På riktigt. Älskar min bil.

 

7

Älskade Lukas, döpt efter Emils häst. Den frihet Emil kände när han skaffade egen häst är samma frihet jag kände (och fortfarande känner) när jag skaffade egen bil. En liten dieselhäst som är bara min! Här har ni låten som beskriver den lyckan (och min ringsignal). <3

Tycker du som jag så rider vi
för då känn, för då känn, för då känner jag mig, jag mig fri

Lille häst, lille häst, vilka skutt du tar
Sitter svans, sitter svans, sitter svansen ändå, ändå kvar

Så far och flyg och ryk och ränn
och bom-sicka-bom är du med på den
Så spring och skrik och kom igen
och bom-sicka-bom uti mässingen

Ja!

Och tut och tjut och tjosan sen
och bom-sicka-bom vad det small i den
Så far och flyg och ryk och ränn
och bom-sicka-bom är du med på den
och bom-sicka-bom är du med på den
och bom-sicka-bom är du med på den

Tjohej!

 

8

Jag börjar skratta, 50% hysteriskt och 50% diaboliskt, bara jag tänker på dem. Ska det spelas är jag farlig – lättlärd tävlingsmänniska som minsann inte lägger fingrarna emellan. Skulle aldrig falla mig in att lägga mig för att folk surar ihop när de inte vinner. Pfft! Favoriterna just nu är Settlers och Ticket to Ride. På våra brädspelsträffar blir det även ohälsosamma doser Carcassonne och Citadels tills alla ser i kors. Good times!

 

Det får räcka för idag, hoppas ni blev klokare!

5 kommentarer:

 1. ÅH va kul med en till brädspelsfantast =) Favoriten för mig just nu är Dominion, spelat det?

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt klok nu. ;-)

  Säger såhär: Mer bilder åt folket! Och heja löpningen och envisheten! Förresten var du bara så tvungen till att säga hur lättlärd du är, va? ;-) Själv är jag nog precis tvärtom vad gäller åtminstone låttexter. De fastnar bara inte. Isåfall bara om jag stirrar och sjunger med i låten med lyrics framför mig. 15 gånger i repeat såklart.

  SvaraRadera
 3. Då ska inte vi spela spel i alla fall! De värsta att spela med är ju de där tävlingsmänniskorna ;)

  SvaraRadera
 4. Åhh, har spelat och gillar alla de brädspel du nämnade! Hihi, vilken gullig lök!

  SvaraRadera
 5. Spännande läsning och det här med potatis och dess latinska namn.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...