tisdag 24 januari 2012

Shiver av Maggie Stiefvater

 

Titel: Shiver

Författare: Maggie Stiefvater

Förlag: Scholastic

Språk: Engelska

448 sidor

Första boken i The Wolves of Mercy Falls Trilogy

 

 

 

 

Grace is fascinated by the wolves in the woods behind her house; one yellow-eyed wolf in particular. Sam leads two lives. In winter, he stays in the frozen woods. In summer, he has a few precious months to be human ...until the cold makes him shift back again. When Grace and Sam finally meet, they realize they can't bear to be apart.

* * * * * * *

Första boken i trilogin om vargarna i Mercy Falls och äntligen en tonårsbok som var bättre än jag trodde. Historien handlar om Grace som blir räddad från vargarna av en annan varg som hon sedan blir kär i, om man nu kan bli kär i en varg. Och han i henne. Såklart.

Det är härligt att Sam är en go kille. Han är omtänksam och varm, istället för, som de flesta andra killar i tonårsböcker, helt odrägligt genomsnygg och badboy med kyliga tendenser. Så Sam är ett klart plus! Detta är en bok där vi inte vet allt, men det känns väl ganska bekant i den här tonårsfantasyromansgenren? Det hinner hända en hel del och såhär i efterhand känns det nästan som om jag läst mer än en bok. (Särskilt i jämförelse med Hush, Hush som jag läste innan denna.) Det känns som att Maggie Stiefvater har en plan med sin trilogi och jag väntar med spänning på fortsättningen!

4-/5

Provläs på svenska hos bokus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...