söndag 22 januari 2012

Några mindre genomtänka bokköp

 

Skönhet kommer inifrån heter det ju… Så om en bok är vacker på utsidan måste det ju bero på att insidan är vacker, eller nu kanske jag medvetet missförstår det hela? ;) Men när det kommer till böcker är det ju just utseendet, titeln och känslan när man håller och bläddrar i den som avgör om man ska impulsköpa en bok eller ej. Särskilt i en fysisk, riktig bokhandel. Detta har genom åren lett till många köp man senare kan ifrågasätta, men också till en hel del pärlor jag aldrig hade hittat annars.

Här är några som jag vetat lite/ingenting om men köpt ändå, allt pga. utseende eller titel. En del är bara SÅ fina att jag måste ha dem på display nånstans (när jag blivit smårik och köpt mig ett mindre herresäte där jag får plats med allt)…!

 

Byatts bok såg jag för första gången på Bokia förra året och älskade omslaget, men det var inte riktigt läge att impulsköpa böcker just då, så jag la faktiskt band på mig. (HäYa mig!) Nästa gång jag kom dit var boken spårlöst borta och jag mindes givetvis inte vad den eller författaren hette. Ååårgh, som jag har letat sen dess! Och så ploppar den som ett under upp på Schitzo-Cookie’s Bokblogg – tack, tack, tack! Kommer förmodligen införskaffas vid nästa köptillfälle ^^

Above the Snowline stirrade så intensivt och menande på mig att jag var tvungen att ta i den, men köpte den inte eftersom det är fjärde boken i en serie (Häya mig, igen!) utan började istället från början utan att ens läsa vad serien handlade om... Läste sedan snabbt alla fyra böckerna. Serien är bland det bästa jag läst, recensioner kommer!

 

Dinosauriens fjädrar tilltalar med såväl titel som omslag min arkeologiskt nördiga sida, som ibland tar stor plats och periodvis styr totalt. Inte läst än.

Montecore låg och glänste i tiokronorsbacken på Maxis bokrea – klart jag tog den! Så språkligt smart och underbar, lästes med sällan skådad iver! Rekommenderas!

Recension av härliga The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society kommer, köptes helt pga. titelns potatishet! <3

That’s all for now!

3 kommentarer:

 1. Riktigt nyfiken på Byatts bok, så köp! Läs! och recensera snabbt ;) ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förresten kul att du hitta mig, för nu hittade jag ju din blogg. Välstrukturerad och snygg, de gillar jag! =)

   Radera
  2. Har lovat mig själv att jag ska läsa ut två böcker innan jag köper någon ny nu. Men sen! ^^
   Kul att du ser dig omkring! Tanken är att det inte bara ska vara jag som gaggar här. Vi är några stycken, de andra ska bara få tummen ur ;) Själv får jag lägga band på mig för att inte dränka bloggen i 20 inlägg/dag.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...