lördag 7 januari 2012

The Hunger Games av Suzanne Collins

 

 

Titel: The Hunger Games

Författare: Suzanne Collins

Förlag: Scholastic

Språk: Engelska

464 sidor

Första delen av tre i The Hunger Games Triology

 

 

Set in a dark vision of the near future, a terrifying reality TV show is taking place. Twelve boys and twelve girls are forced to appear in a live event called The Hunger Games. There is only one rule: kill or be killed. When sixteen-year-old Katniss Everdeen steps forward to take her younger sister's place, she sees it as a death sentence.

* * * * * * *

En smula skeptisk var jag allt. En så hypad bok, kunde det vara något? Jo, visade det sig, det kunde det. Men är det ingen som hört talas om Battle Royale?! För det här är ju i princip samma sak. Tyvärr visste jag redan det som står på bokens baksida när jag började läsa, och därför blev första tredjedelen av boken lite seg. Men när spelen äntligen drar igång, då jäklar! Då är jag nöjd! Med trådar hängande i luften inför fortsättningen slutar det sen ganska snabbt. Det största glädjeämnet är huvudpersonen Katniss. Jordnära (mestadels), med en enastående förmåga att ta hand om sig själv på ett vettigt sätt ger hon också en trovärdighet till den här annars lite skeva postapokalypsen. Fast Peeta, myskillen som också skickats från diskrikt 12, känns lite plastigt beskriven i jämförelse med hur vi lär känna Katniss.

Blir nog tvungen att fortsätta läsa denna trilogi, men är inte så såld på den att jag köper del två när jag kan låna den av CastleFlax alldeles gratis. Plus att den som designat omslagen verkligen inte haft min färgsorterade bokhylla i åtanke. ;)

4-/5

utläst 2011-12-13

CastleFlax tycker till

Katniss är supercool och mänsklig på samma gång medans andra åker på bananskal genom större delen av boken host"Peeta"host. Mina tankar går också till Battle Royale som är en skum men cool och tänkvärd film. Minus på layouten av boken som jag inte vet riktigt vad dem tänkte. Fult som stryk! Mitt betyg får bli 4/5. Hade nog blivit en klar femma om jag varit tonåring och läst den.

* * * * * * *

 

Skynda er att läsa! Filmen kommer på bio 23 mars. Ooooh…!

Provläs på svenska hos bokus!

Och om ni inte hört talas om Battle Royale; här är trailern från 2000.

4 kommentarer:

 1. Mmmm nog kan du alltid låna fortsättningen. Dem är bra men inte så överraskande bra som första boken är. Brukar vara så oftast. Jag har läst serien och håller med om mkt som författare över skriver. Katniss är super cool och mänsklig på samma gång medans andra åker på bananskal genom större delen av boken host"Peeta"host. Mina tankar går också till Battlefield Royale som är en skum men cool och tänkvärd film. Minus på layouten av boken som jag inte vet riktigt vad dem tänkte. Fult som stryk! Mitt betyg får bli 4/5. Hade nog blivit en klar femma om jag varit tonåring och läst den.

  SvaraRadera
 2. Själv tyckte jag dock att denna bokserien var precis så bra som hypen säger. Är tokig i dem. Men sen läste jag den innan den blev hypad (och innan jag började läsa bokbloggar), så kan ju bero lite på det.

  Har du läst boken som filmen Battle Royale bygger på förresten?
  http://schitzo-cookie.blogspot.com/2012/01/battle-royale-av-koushun-takami.html

  (sorry förresten att jag sönderbombarderar din blogg men kommentarer, men blir alltid så glad när jag hittar en ny kul blogg ^^)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det jag störde mig på mest var att jag redan visste/kunde lista ut allt som hände innan spelen började. Min hjärna klarar inte av att läsa en massa text om sånt jag redan vet, jag blir så uttråkad :/ Men har ingen aning om vad som händer i resterande böcker så de kanske blir bättre.

   Har inte läst Battle Royale, men blev allt lite sugen...! Är nog närmare tio år sedan jag såg filmen så minns ju inte jättemycket - kanske skulle läsa innan jag ser om den :)

   Radera
 3. Samhällskritiken är invävd på ett snyggt sätt.
  En filosofisk bok. Väl värt är att kontemplera över dess handling relaterat till vår värld idag.

  Trevlig bokblogg!
  Härligt att läsa så mycket böcker.
  / Annika M

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...