söndag 29 januari 2012

Linger av Maggie Stiefvater

 

Titel: Linger

Författare: Maggie Stiefvater

Förlag: Scholastic

432 sidor

Andra delen i The Wolves of Mercy Falls Trilogy

 

 

 

 

SPOILERVARNING!!! Akta er om ni inte har läst första boken i serien! Läs då hellre recensionen för första boken Shiver.

Grace and Sam must fight to be together. For Grace, this means defying her parents and keeping dangerous secrets. For Sam, it means grappling with his werewolf past... and figuring out a way to survive the future. But just when they manage to find happiness, Grace finds herself changing in ways she could never have expected...

* * * * * * *

Andra boken om Sam och Grace är dessvärre en besvikelse. Nytt för den här boken är att vi får lära känna Isabel och Cole (en av de nya vargarna) och tur är det! När Sam och Grace mår typiskt tonårsboksdåligt och inte verkar komma någonstans, är det Isabel och Cole som håller mitt intresse uppe. Men det räcker inte. Jag blir uttråkad och irriterad och större delen av boken känns mest som transportsträcka inför tredje boken. Tyvärr händer det inte mycket, inte förrän de sista 50 sidorna. Drygt!

En bok återstår nu i Stiefvaters trilogi och jag kommer läsa den när den kommer. Men jag är inte nyfiken längre. Det är lite status quo över den här boken och inte särskilt fantasieggande.

2/5

utläst 2011-01-20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...