måndag 1 december 2014

Potatens adventskalender 2014

lucka01Glad första december! Det är dags att sätta tänderna i diverse adventskalendrar och det är klart att jag ska ha en adventskalender; det är klart att någon ska vinna en awesome bok eller två och det är klart att du ska vara med och leka!

I höst har jag, som du kanske märkt, inte varit så närvarande på bloggen. Därför blir kalendern ett mischmasch av inlägg, ett försök att komma igång med mitt bloggande igen. Du kan förvänta dig recensioner av böcker (främst grafiska romaner och fantasy), inlägg om bokigheter och annat som potaten gillar och förmodligen en och annan potatvideo. Om du saknat något särskilt inlägg från mig 2014 så har du nu chansen att ge mig idéer. (Ett bra inläggsförslag premieras definitivt!)

 

Om du vill vara med och tävla så ska du samla poäng/lotter. Det gör du genom att besvara mina frågor, det blir en fråga om dagen t. o. m. 23 december. Såhär har jag tänkt mig att det hela ska gå till:

Öppna frågor
De öppna frågorna har inget facit. Alla såna frågor kommer vara öppna t o m 23 december kl 23.59 och alla kommentarer med svar kommer att publiceras direkt (eller så fort jag kollat att det inte är spam). Här ingår även eventuella boktipsfrågor och det är alltså okej att tipsa om böcker någon annan redan tipsat om. MEN! jag kommer, som alltid, att ge extrapoäng till smarta svar, så använd gärna hjärnan lite extra! En fråga skulle kunna se ut såhär:

Vilken är din favoritbok?

Ett svar skulle kunna vara “OMG!!! HARRY POTTER!!!” (1 poäng) eller en härlig utläggning om hur J.K. Rowlings böcker ändrat ditt liv till det bättre. (Skulle eventuellt kunna ge fler poäng, det är upp till mig. Domarn dömer!)

Stängda frågor
Det kommer även att bli några stängda frågor, dvs. frågor där det finns ett korrekt svar. Dessa stänger kl 23.59 samma dag (om det inte står något annat) och era svar publiceras alla efter stängning.

 

Priset är en bok från min adventskalender, köpt från Book Depository (eller eventuellt adlibris/bokus) – tävlingen är alltså öppen för alla som bor i ett land dit Book Depository skickar sina paket. Vinnaren dras 24 eller 25 december (vet inte hur min julhets ser ut än) och presenteras här på bloggen. Mer om priser framöver.
   Några lotter kan du samla ihop redan nu genom att tipsa om adventskalendern på din blogg eller liknande, länka hit samt länka till ditt inlägg i en kommentar här. (Detta lät knöligare än vad det är, men ni fattar.) Alla som gör detta innan 10 december belönas med 5 lotter.

Hoppas du vill vara med och leka!
Några frågor på det?

13 kommentarer:

 1. Jag tipsar här: http://bokparadis.blogg.se/?tmp=916355 Gillar att du har både öppna och stängda frågor :)

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med i år igen och har tipsat på min blogg. http://fantastiskaberatterlser.blogspot.se/2014/12/julkalender-hos-bokpotaten.html

  SvaraRadera
 3. oh vilken rolig idé, jag vill vara med! :) tipsat här: http://bookishadventure.blogspot.com/2014/12/looking-for-bookish-advent-calendar.html

  SvaraRadera
 4. Det är klart jag är med! :) Tipsat om kalendern här: http://annasbokbord.se/2014/12/02/bokpotaten-kor-julkalender-i-ar-med/

  SvaraRadera
 5. Jag är med. Jag skulle gärna velat se vad du fick i ditt hemliga bokpaket i Bokbytet jag anordnade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Årgh, jag vet...! Det är ett av mina superdåliga samveten :( Det dyker upp vilken dag som helst, sorry!

   Radera
 6. Roligt att Bokpotaten kör på en adventskalender även i år :-)

  SvaraRadera
 7. Jag leker gärna :)
  http://mshisingen.blogspot.com/2014/12/julkalendertavling-hos-bokpotaten.html

  SvaraRadera
 8. så roligt ! absolut är jag med :) har också tipsat här:
  http://iregnet.blogspot.fi/2014/12/christmas-countdown-med-bokpotaten.html

  SvaraRadera
 9. Åh vill vara med men tiden räcker inte till i nuläget :(

  Svarar på de frågor jag orkar för det är mysigt men satsar inte på att vinna denna gång :p

  SvaraRadera
 10. http://ielinashylla.wordpress.com/2014/12/04/missa-inte-heller-bokpotatens-kalender/ - här tipsar jag kort om din adventskalender! (:

  SvaraRadera
 11. Yieppiiiie vad roligt! Jag vill vara med - ska försöka sprida och kommer tillbaka och länkar sen :)

  SvaraRadera
 12. Jag vill självklart vara med, och har tipsat här: http://petrasbokblogg.blogspot.se/2014/12/tips-pa-adventskalender.html

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...