fredag 12 december 2014

12 december

Välkommen till Potatens adventskalender 2014, ett hopkok inlägg om sådant en bokpotat tycker är viktigt. Det är klart att jag ska ha en adventskalender, det är klart att någon ska vinna en awesome bok eller två och det är klart att du ska vara med och leka!

Idag blir det bookhaul, för precis som vanligt ligger här en hög med nya böcker –bokviftardags!

 

 

Böckerna:
[0:20] Cross Stitch goodreads
[1:11] Frenchman’s Creek goodreads
[1:38] The Geek’s Guide to Dating goodreads
[2:27] Sagor från kobrans tid – De älskande goodreads
[3:13] Deadly Class goodreads
[4:01] Wards of Faerie goodreads

 


Dagens fråga
Vilken bok tycker du bäst omfamnar din nördighet? (Det kan vara allmänt boknörderi, Harry Potter-mani, virkningsfanatism eller vad som helst – välj själv och motivera gärna ditt svar.)

(Svara senast 23 december kl. 23.59. Mer information om tävlingen hittar du här.)

9 kommentarer:

 1. Well, jag måste ju säga att HP-nörderiet har börjat klia i fingrarna och kan komma på mig själv med att googla billig merchendise. En nördighet som sällan kanske kommer fram på bloggen är min smått besatthet för klurerier. Typ lista ut mysterium, klura ut ledtrådar och hitta skatter. Som liten så var jag alltid den som plockade upp gamla kvitton som folk kastat på marken i tron om att detta hemliga meddelande skulle leda mig till något fantastiskt. Detta gjorde att jag läste väldigt mycket Laura Trenter som liten. Upp i tonåren sen spreds detta till att jag tog mig an både Da Vinci-koden och Änglar och demoner av Dan Brown. På senare tid har detta intresse i just böcker försvunnit men så en dag snubblade jag över den nya tv-serien om en viss Sherlock Holmes och lilla Bella var fast. Så vad var frågan nu igen? En bok som omfamnar min nördighet? Tja, det började med Trenter och har för tillfället fastnat hos Sherlock skulle väl det korta svaret bli ^^

  SvaraRadera
 2. för mig måste det nog vara One Big Rain av Rita Gray. Det är en poesisamling om regn. Är så nördig när det kommer till allt som har med regn att göra. mitt bloggnamn säger väl en del om det också :D det var kärlek på första ögonkastet när jag hittade boken.

  SvaraRadera
 3. En bok om musikalen RENT hahaha... var en TOTAL musikalfantast som tonåring. Har dock avtagit med åren. Men jo en riktigt musikalnörd var jag förr i tiden.

  SvaraRadera
 4. Nördighet och Nördighet... jag tänker att en bok som omfamnar två av mina favorita genrer ny för tiden är "Stockholms ubdergång" - noveller och skräck i samma antologi! Jag nördade ner mig ordentligt i somras och var så oväntat nöjd med kvalitén på antologin (och blev dessutom mer positivt överraskad av vad Anders Fager bidragit med i sin bonusnovell)! Det betyder dessutom mycket för mig att ett skrivarkollektiv är författare bakom antologin - detta för att jag läst tre terminer kreativt skrivande då jag satsade på novellen som format i min slutuppgift!

  SvaraRadera
 5. måst nog säga att det är HP boxen som omfamnar min nördighet. Jag har två ofullbordade set, ett på svenska och ett på engelska, men kunde ju ändå inte stå emot frestelsen när den nya engelska boxen kom ut i höstas och jag insåg att boxen hade en drake på sig och att omslagen dessutom var sjukt snygga. Så nu har jag en tredje uppsättning HP böcker... send help...

  SvaraRadera
 6. Oj svårt! Min nörderi är mest böcker och inte något mer ingående. Jag älskar såklart HP men inte så jag samlar på massa grejer. Det får nog vara mina böcker som visar mitt nöderi för läsning och böcker.

  SvaraRadera
 7. Mitt nörderi är inte begränsat till en bok, utan har några som får mig att lysa upp lite extra när man börjar diskutera dem, som Harry (naturligtvis), Hunger Games och A Song of Ice and Fire. Det är dem som jag ofta, med begränsad framgång, försöker "frälsa" folk till...

  SvaraRadera
 8. Åh va mysig The Geek’s Guide to Dating verkar vara =) Ska bli kul att läsa rec om den sen ^___^

  Myyys "Sagor från kobrans tid" den vill jag läsa snart! och Deadly Class!! Den satt jag precis nyligen upp på min TBR-lista =)

  SvaraRadera
 9. Cult TV av Jon E. Lewis och Penny Stemple. En uppslagsbok med de lite mer udda TV-serierna, främst från USA, men även från Storbritannien. Kombinerar mitt intresse för böcker och TV på ett bra sätt, med lite udda fakta om serier jag sett och älskat! Den är rätt gammal nu, skulle gärna se att den kom i modern form!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...