söndag 14 december 2014

14 december

Välkommen till Potatens adventskalender 2014, ett hopkok inlägg om sådant en bokpotat tycker är viktigt. Det är klart att jag ska ha en adventskalender, det är klart att någon ska vinna en awesome bok eller två och det är klart att du ska vara med och leka!

Idag blir det lite TBR och julkortstillverkning – håll till godo!

 


Dagens fråga
Vilka böcker tycker du är juliga? Vilken bok får jag inte missa i jul?

(Svara senast 23 december kl. 23.59. Mer information om tävlingen hittar du här.)

17 kommentarer:

 1. Let it snow tycker jag du ska läsa. Väldigt mysig!

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt förtjust i John Grishams Jultfritt. Den gör att man tänker efter lite kring vad julen är till för.

  SvaraRadera
 3. Vad fina julkorten blev, och jag gillade videon när vi både får se dig skapa och höra dig prata :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är lite joxigt med såna här videor, men jag tycker själv det är så roligt att titta på så det är det värt :}

   Radera
 4. Jag tog till mig Nellys tips ovan och "råkade" lägga en beställning på Let it snow. Den sägs ju vara så fantastiskt bra! Dash & Lily är en personlig favorit så hoppas du gillar den. Sen kommer det nog bara bli Harry Potter för mig i jul tillsammans med några kursböcker. Perenner låter skoj! Själv är jag fast i engelsk lingvistik. Hela fonetiska alfabetet ska pluggas in och det går sådär kan jag säga. Hur som helst, nu svamlar jag iväg lite känner jag. Julboktips var det. Dash och Lily är en bra början och The Secret of Happy Ever After är också ett bra tips. Kanske inte så julig men lite vintrig ändå så passar kanske efter jul.

  Superfina julkort blev det också! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååååh, engelska lingvistik - jag blev helt jäkla kär i det ämnet när jag läste det på högskola! :D Det och pronounciation, min hjärna älskar sådant ^^ Och även latinska namn - namnam! Tänker att det passar med feelgood i juletider, men får se vad jag hinner med. Är lite ringrostig med läsandet och vill hinna umgås och spela Zelda och brädspel och allt möjligt också. Livet är för roligt, jag hinner inte med :)

   Radera
 5. mitt tips till dig och alla skulle nog vara The Nutcacker av E.T.A. Hoffman. Det är min absoluta favoritjulsaga. Sen har det kommit en retelling i år som heter Winterspell och är skriven av Claire Legrand. Vet inte hur julig den är, men den ska jag iallafall kolla in ! utseendet på boken lockar mig :)

  SvaraRadera
 6. Jag gillar Dash & Lilys utmaningsbok, den är ju väldigt julig och mysig. Och Harry Potter såklart, som alltid känts extra juliga för mig, trots att bara ett kapitel/bok faktiskt utspelar sig på julen. ;) Sen finns det en retelling av A Christmas Carol som jag inte läst, men gärna skulle vilja ha i julklapp. The Last of the Spirits heter den. :)

  SvaraRadera
 7. Älskar för det första pyssel! <3 Och sedan: det här med juliga böcker - ibland kan jag tycka det är mysigt, men jag insuper faktiskt hellre julen tillsammans med andra och läser oftast inte juligt, även om jag alltså kan tycka det är mysigt ibland... Jag skulle vilja tipsa om juliga barnböcker - Petsson och Findus juligare böcker exempelvis! (: Eller julavsnitten i Harry Potter, som ju är julig runt juletid (och filmerna är mysiga de med!)! (; Jag har "Let It Snow" hemma nu och även "Dash and Lily's Book of Dares" - båda "fådda" av Nelly - men jag har inte hunnit insupa någon av dem ännu...

  SvaraRadera
 8. Jag har hört att My true love gave to me av Stephanie Perkins (och några till jag inte minns) ska vara riktigt julig och go. :) har inte själv läst den än, men den är definitivt en jag vill lägga vantarna på i vinter.

  SvaraRadera
 9. Hoppar på Dash och Lilys utmaningsbok som är charmig (men kanske lite översöt), och definitivt julig. Gardells lilla korta Mormor gråter - ett julspel gillar jag med och Sven Nordqvist (åh, de teckningarna!) har gjort ett par böcker om när Pettson och Findus firar jul...

  SvaraRadera
 10. Kan inte komma på någon särskild julig bok ... skulle vara Harry Potter isåfall, de är ju så mysiga! Och Madicken och andra Astrid Lindgren tycker jag också om vid jul

  SvaraRadera
 11. Dickens "En julsaga" och Grishams "Julfritt", julens budskap på helt olika sätt, men med liknande budskap...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...