måndag 26 november 2012

Tematrio - Boken/filmen

Det var ett tag sedan jag kände att jag hann med en tematrio, men den här veckan ska jag banne mig vara med! (Varför är det så mycket lättare att ta sig tid när man egentligen borde göra något helt annat?)

Här har vi veckans trio från Lyrans Noblesser: Berätta om tre filmer som lever upp till boken - eller inte!

 

(Härskarringen och Harry Potter är de självklara valen för mig, men självklara val känns ju inte särskilt spännande. Dags att gräva djupare!)

1. Skattkammarplaneten (Skattkammarön). Jag såg Disneys filmatisering av Robert Louis Stevensons klassiska piratäventyr innan jag läste boken. Tyckte då att filmen var seg och fånig och inte alls höll Disneymåttet. Men sen läste jag boken och –vips!- så föll så många fina bitar på plats när det gällde filmen att jag nu gärna ser den igen. Det gick så långt att jag köpte hem DVDn (jo, faktiskt). Så barnslig är jag! ^^

2. The Hunger Games. Det känns som ett billigt svar, men jag blev positivt överraskad av filmen. Detta är en dystopi jag står ut med, kanske för att den var en av de första jag läste innan YA-världen dränktes totalt i dem. Ser fram emot andra filmen (och boken, ska läsas innan biotittandet).

3. Persepolis. Marjane Sapratis serieromaner om hennes uppväxt i Iran/Europa är riktigt bra. Men filmen är bättre, se den!

 

Något att hoppas på: Hobbiten, såklart! 16 dagar kvar!

9 kommentarer:

 1. Hunger Games fick vara med på min lista också, den är faktiskt bra :D

  SvaraRadera
 2. Skattkammarplaneten har jag inte sett, men har däremot läst boken. När det gäller Hunger Games är det tvärt om. Där har jag sett filmen men inte läst boken. Din tredje har jag inte ens hört talas om.

  SvaraRadera
 3. Jag har ännu inte läst the Hunger games, har i och för sig inte sett filmen ännu heller! Skattkammarplaneten har jag sett men visste inte ens om att den fanns som bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, den är baserad på Skattkammarön. Boken utspelar sig här på jorden för länge sen och inte i rymden i framtiden. Men berättelsen är densamma :)

   Radera
 4. Hunger games står oläst i min hylla och filmen står på vänt på filmlistan. Det ska bli spännande att både läsa och se den :)

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte jättemycket om Skattkammarplaneten när jag såg den. Den var riktigt grym :)

  Jag är lite sugen på att se Hunger Games, men jag har inte läst boken.

  SvaraRadera
 6. Hungerspelen har jag läst men inte sett. Tänkte se filmen när jag läst alla böckerna.

  SvaraRadera
 7. SV: Hehe, hoppas den dyker upp snart då :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...