fredag 1 juni 2012

Bokbloggsjerka 1-4 juni: Litterära resor

Veckans jerka från Annika!
Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?

skogsväg

Nej, det har jag aldrig gjort men jag borde banne mig åka till Vimmerby för att Lindgrena runt och känna mig bonnig å go – vilket jag iofs redan gör dagligen, men ändå. Räknas det? Ett annat ställe som lockar är ön Guernsey, helt pga. den här boken <3 Eller kanske London, som Harry Potter och Sherlock Holmes? Annars är det fantasyvärldar som fascinerar mig och dem når jag bäst hemma i soffan/sängen nånstans mellan djupsömn och vaket tillstånd.

9 kommentarer:

 1. Haha, jag skrev just om Guernsey i Henriks blogg! Jag skulle absolut vilja åka till Hogwarts och gå omkring i the Forbidden Forest med Hagrid:) Ska vi fara dit?!

  SvaraRadera
 2. Harry Potters värld med alla de affärerna och Hogwarts och skogen och allt, ja tack! :)

  SvaraRadera
 3. Hogwarths vore spännande!
  Astrid Lindgren land räknas väl inte riktigt;-)?

  SvaraRadera
 4. Ja många platser från HP hade man ju verkligen inte bangat på att besöka =)

  SvaraRadera
 5. Det måste ju vara enkelt att ta sig till Hogwarts, det står ju till och med beskrivet i böckerna hur man gör. Är det någon som försökt?

  SvaraRadera
 6. Vimmerby är underbart, och har älskat besöken på Astrid Lindgrens värld med mina barn :)
  Har varit på grannön till Gurnsey, Jersey för lääänge sedan

  SvaraRadera
 7. FAB. Väl utvalda platser, min vän! 8-)

  Svar: Eller hur?! Får nog skapa mitt eget företag och få alla de elementen. Och tack - hoppas såklart att du också hittar jobb! (Fast jobbar du inte? Eller är jag vilse?)

  En heldag på bibblan och i secondhandaffärerna låter helt förträffligt - är helt klart villig att säga att en sådan dag alltid är bra. :-D

  Kul att höra att man inte är ensam. ;-) Fast jag brukar trivas bättre i bokhandlar när jag går själv, så jag slipper för det mesta suckandet. Haha.

  SvaraRadera
 8. Svar: Haha. In på önskelistan säger jag! ;-)

  Åh, ditt jobb låter ju sjukt mysigt. Härliga människor i Bullerbymiljö låter helt fantastiskt. Fick plötsligt ett sug att åka ut på landet.. Fast jag kan förstå att man vill testa på nya saker. Sökte med jobb på Bokia, men fick inget napp. OCH JA. Bokbuss på landsbygden ville jag med göra när jag var yngre! Praoade på mitt bibliotek i nian, och åkte faktiskt med vår bokbuss ut på landet! Så jäkla roligt. Time of my life, typ. Skrattade hela tiden för att de jag jobbade med var så roliga och snälla och människorna som lånade var så söta och också roliga. :D Kanske ska du utbilda dig till det då?

  SvaraRadera
 9. Åh, jag älskade Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap (så himla lång, fin och knäpp titel).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...