torsdag 21 juni 2012

Nätsnubblerier #3

Man hittar både det ena och andra när man cruisar runt på nätet. Här är några godbitar från diverse hörn.

 

Först och främst

Är det någon HP-fanatiker som leker på Pottermore? (I så fall kan ni ju adda mig: QuillCat9687) The Chamber of Secrets sägs komma nångång under sommaren. Wooh!

Det roligaste hittills är helt klart att få sin trollstav och sorteras i rätt hus på Hogwarts. Larch and Phoenix Feather, Ten and Three Quarter inches, Slightly Springy - yey!

…och Hufflepuff…? Uhm, okej o_O

 

Go, Badgers!

honeybadger

 

Lika tankspridd som en annan?

SF-bokhandeln Malmö tipsar om What was that book? där man kan efterlysa böcker man glömt bort författare och titel på. Kan mycket väl komma till användning, dessutom ska man inte underskatta känslan av att vara smart och kunna hjälpa någon annan.

 

* * * * * * *

 

“Yo, pick me!”

Det här är bara så himla fint! Borde finnas på svenska med. Jag snubblade över savethewords.org för några år sedan och råkade idag snubbla dit igen. Blev lika glad nu som då. Adoptera ett ord idag, du med! Vampirarchy, kanske?

 

savethewords

 

* * * * * * *

 

Deutsche Literatur für alle

Tack vare förra veckans jerka seglade jag in på Helenas bokhylla och upptäckte att hon läser på tyska. Det vill jag med! Slängde iväg en fråga och fick ett fint blogginlägg som svar – kolla in hennes tips på tyskspråkig litteratur för att få fart på den knaggliga skoltyskan. Tack, tack, tack!

 

* * * * * * *

 

Dötid

Det här har redan cirkulerat i bokbloggsvärlden, men det är säkert någon som missat. enligt O tipsade för ett tag sedan om en app med 18 noveller för 7kr. Mycket bra, mer sånt!  Här har ni hennes inlägg, om ni inte redan sett det. (Klicka på bilden för att komma till MIXs sida för appen Dötid.)

 

* * * * * * *

 

På tal om dötid:

Kolla inte tonårsbokens förträffliga lista över sommarsysselsättningar!

 

* * * * * * *

 

Rory’s Story Cubes

Anna (och dagarna går…) skrev häromdagen ett mycket fint blogginlägg om skrivande och nämnde då bl a Rory’s Story Cubes. Varför har jag inte dessa?! Varför har ni inte dessa?! Problemet avhjälpes förslagsvis med denna härliga app för yttepyttiga 15kr. Japp, jag som aldrig betalar för appar råkade visst köpa en till. Woho!

Läs Annas inlägg om ni missat det.

rsc

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...