fredag 8 juni 2012

Bokbloggsjerka 8-11 juni: Hur hade du velat bo?

 

Veckans jerka från Annika!

Om du hade möjlighet att byta plats med en av dina favoritkaraktärer, vem skulle det i så fall vara?

 

 

Svar 1: Hade jag kunnat, då hade jag velat gå på Hogwarts. (Såklart!) Och tänk vad fint att växa upp hos Arthur och Molly Weasley. Kanske skulle jag byta med Ginny? Fast då blir ju en flirt med Fred ganska konstig. Angelina Johnson får det bli, gissa vem hon gick på bal med! ;D Tycker ni jag är lite enkelspårig i mitt tänkande? Jag börjar också tröttna på att höra mig själv svara “OMG, HARRY POTTER!!!” på varenda bokrelaterad fråga jag får…

 

När jag tänker vidare på böcker jag gillar dyker ständigt Nevil Shute’s On the Beach upp. Om du läst den förstår du varför jag inte väljer någon ur den boken…

 

Svar 2, kanske lite mer realistiskt: Bullerbyn! Antar att jag får bli Lisa. Jag trivs på landet, nånstans mellan skog och åkerlandskap, en skön blandning av ängar och skogsdungar, kor och älgar. (En vacker försommardag flyttar jag säkert själv ut i lupinernas förtrollade land.) Att växa upp i Bullerbyn på 30-talet, speciellt som det inte framstår som särskilt fattigt, det verkar underbart.

Eftersom jag jobbar i hemtjänsten på landet och mina farföräldrar växte upp där på 30- och 40-talet, så har jag hört massor med historier från dem och på jobbet om hur det var, både det fina och det svåra. Men det har gett mig en bild av hur det skulle kunna vara; jordnära och idylliskt, kärleksfullt och äventyrligt. Dessutom har det ju gått rätt bra för dem, även om de inte blivit lika bortskämda som 40-talisterna verkar bli. Jag menar inte att farmor och farfar inte fått slita, missförstå mig rätt. (Och inte behövde de jobba till 75 års ålder heller. När jag tänker på min egen ålderdom är det ingen dans på rosor jag ser. Även om medelåldern tros stiga och vi ska leva tills vi är 100 hjälper ju inte det om man blir döv vid 70, blind vid 75 och helgaggig vid 80… Jag undrar jag hur detta kommer gå…) Nej, nog med illavarslande framtidsutsikter – tillbaka till idyllen!

 

7 kommentarer:

 1. Nej, jag skulle inte heller vilja byta med någon i On the beach...

  Vad är det förresten för fel med att svara Harry Potter på alla frågor? Jag tror att det är så att alla svar finns där... :)

  SvaraRadera
 2. Nej, On the beach skulle inte vara någon höjdare.
  Och om du ser mitt svar så förstår jag inte heller problemet med att använda Harry Potter;-) Utan de böckerna hade jag aldrig kunnat hänga med i Bokalfabetet och hitta personer på Q och X...
  Bullerbyn var ju bra!

  SvaraRadera
 3. Jag har alltid undrat lite hur det var att bo i Bullerbyn som vuxen, bara två hus med grannar i och sen låmgt till andra hus. Vad om man blir osams med grannen då?

  SvaraRadera
 4. Det skulle vara spännande att bo i Harry potters värld, det är väl inget dumt svar :)
  Har också undrat hur det skulle vara att bo i Bullerbyn. Det verkar väldigt mysigt, men jag undrar hur det skulle gå med så få grannar

  SvaraRadera
 5. Jag skulle inte tacka nej till att få vara en del av Harry Potters värld och gå på Hogwarts! Men det slutade faktiskt med att jag också svarade Bullerbyn... Har svårt att tänka mig en mer idyllisk och fin miljö :)

  SvaraRadera
 6. Jag valde att byta plats med Hermione Granger, så Harry Potter är ett alldeles utmärkt svar i min mening :) Det skulle vara en dröm att få gå på Hogwarts.

  SvaraRadera
 7. Personligen gillar jag ditt snack om Harry Potter! (Och tydligen alla andra med!) Det tyder på passion och sånt ska man inte ta för lätt på! Och mm, idyllen.

  Svar: Du gör mig lite ledsen. Dessvärre tror jag mer på dig än min bror (som älskade den) för han har en tendens att ha väldigt dålig/torr filmsmak.. Men ja, The Hobbit - please! Haru läst boken? Vad tyckte du om den?

  HAHAHA. Ja, men verkligen. Sämst att man inte gör snygga och nya editions av så stora böcker som Grimms sagor. Stor skam!

  Hej, min stalker? Jag gillar hur rollerna blev omvända i och med detta. Men det stämmer att jag inte är alldeles aktiv/ignorerar-fallet på fb. Dock får du gärna vänförfråga mig om du vill istället för att snoka runt som en eller annan läskig typ. ;) Jag bits inte! (Fast gjorde det mycket i yngre dar.)

  Jag hade så gärna velat skicka dig bif - men det har hunnit bli ny månad?! Ska springa inom och kolla om det gamla numret finns när jag har tid över. :-D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...