fredag 13 september 2013

Nya Rowling-filmer, med trollkarlar!

Har ni hört?! Fangirlpotaten dansar på bordet och skeptikerknölen muttrar i ett hörn.

På torsdagen började det nysas om att J.K. Rowling jobbar på en ny spinoff-film, baserad på Fantastic Beasts and Where To Find Them. Den ska utspela sig i samma magiska universum som Harry Potter-böckerna, men i New York och 70 år tidigare (och alltså inte ha med Harry Potter att göra). Istället handlar det om Newt Scamander, “författaren” till Fantastic Beasts and Where To Find Them. Det talas om filmer i plural från Warner Bros. och en mini-tv-serie av The Casual Vacancy, från BBC. Vi får väl se hur mycket som är sant och blir av.

Jag har funderat en stund på om jag gillar det här eller inte och det ärliga svaret är att jag inte vet. Det kan bli bra och jag vill ju så gärna tillbaka till Rowlings magiska värld (jag vill så det värker!), men det riskerar även att bli jäkligt dåligt. Jag håller tummarna!

Vad tror du - bra eller illa?

 

Läs lite mer på nytimes.com eller nbcnews.com, eller kolla in hela pressmeddelandet här.

7 kommentarer:

 1. Om det blir dåligt så kan det ju förstöra bilden av den vanliga Harry Potter-serien... Jag vet inte heller :O

  SvaraRadera
 2. Ja du, jag är också kluven. Vet inte om jag gillar när författare försöker dra ut på serier så här men sen är det ju Rowling vi pratar om. Får helt enkelt se hur det blir och bedömma då! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, oftast är min reaktion ett rungande nej till mjölkning av serier. Men det är ju faktiskt Rowling vi talar om här. Tänk om det blir bra. Tänk om!

   Radera
 3. Hejsan! Jag har utmanat dig på min blogg: http://sincerelyjohanna.blogspot.se/2013/09/fem-fragor-och-fem-svar.html

  Hoppas att du vill hänga på.

  SvaraRadera
 4. Ser nog mer fram emot The Casual Vacancy i så fall. Tror den skulle bli en bra brittisk liten drama :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det kan bli något väldigt sevärt. Boken tyade jag inte med (gav upp efter 179 långsamma sidor) men som miniserie borde den ju inte bli lika seg.

   Radera
 5. Mycket intressant, kanske rentav årets höjdpunkt. Kolla gärna in min blogg vid tillfälle förresten. Jag kommer garanterat att skriva en eller fler artiklar som anknyter till ämnet inom en snar framtid.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...