fredag 27 april 2012

11 frågor som blev 22, del 1

Jaha, det var väl typiskt. Blev utmanad av Man (bokskadad) och började fila ihop lite folk att utmana. Men medan jag funderade lyckades varenda jäkel jag skulle utmana bli utmanad av nån annan. Förbanna min sävlighet! Resultatet blir alltså att jag inte har någon att utmana längre. Ah, well. Innan jag fick tummen ur hann även Bella (Bellasbok) utmana mig, så nu blir det dubbelt upp. Svara på frågor när någon verkar intresserad gör jag nämligen mer än gärna! :)

 

Börjar med Mans funderingar. (Ska försöka att inte babbla på i en evinnerlig evighet, men kan inte lova något.)

 

1. Vad brinner du mest för?

Jag är en sån person som alltid måste ha något att snöa in på. Det har bl a varit teckna, fota, virka och nu senast böcker. (Det är ju inte klokt vad mycket mer man läser när man har en blogg att babbla om det i!) Så böcker – är det ett alldeles för tråkigt svar? Annars är det viktigaste för mig att ha det bra, fan ta den som sabbar min tillvaro! –nävhytt- Om ni vill se hur mina insnöingar ter sig i färdigt tillstånd, kolla in här! (Hoppas länken funkar…)

ninjabelsebub

2. Vad får dig att tycka om en person?

Jag faller för den som orkar bry sig om att lära känna mig, som vill höra på vad jag har att säga när jag egentligen helst inte vill höra mig själv prata om det. De som, precis som jag, föredrar att vara glada och ha kul framför en miserabel tillvaro där allt mest är piss. Man ska kunna sitta i bilen vid ett rödljus och, istället för att vara irriterad på att det aldrig bli grönt, sitta och dansa till en bra låt på radion medan lastbilschaffisarna mittemot skrattar åt en. Sen är det väl mycket lättare att säga vad jag INTE tycker om: folk som inte klarar av att det är tyst (är era hjärnor så dåliga på att roa er att ni måste prata hela tiden?), folk som bara gnäller (jag faller också i gnällfällan ibland – då får man slå lite lätt på mig) och de som ställer ytliga frågor och inte ens kan ta in svaren på dessa och därför måste fråga igen (Var bor du? Hur gammal är du? Vad jobbar du med? Var bor du? Jaha… Vad jobbar du med? Just det! Hur gammal sa du att du var?) Nu börjar jag låta gnällig så slutar skriva här.

 

3. På ett nöjesfält - är du den som åker allt eller den som står bredvid?

Jag tassar runt och letar upp bästa platsen för mig och Bosse att leka på. Bosse Buse Snapshot är en Canon EOS 400D, bara så ni vet <3 Jag blir grymt åksjuk för ingenting så håller mig till radiobilar. Åkt en riktig bergochdalbana en gång, den i trä på världens äldsta nöjespark. Mitt balanssinne klarar inte av att ens läsa på tåg och segelsemestrarna brukar därför inledas med ett par dagas konstant sjösjuka. Yey…!

 

4. Anta att du får en egen tv-serie - hur skulle din signaturlåt låta?

Jag skulle be Yann Tiersen skriva något fint. (Favoritintrot just nu är annars helt klart Game of Thrones.)

 

5. Den underligaste dröm du någonsin drömt?

Hmm, väldigt få jag lägger på minnet… [Jag passar här på att utfärda en blablabla-varning!] Vet ni något om snooker? Om inte, skippa detta. För några år sedan drömde jag att jag gick ner i en rökig källarpub mitt i London och där spelade snooker mot en av de gamla höjdarna, kommer inte ihåg vem. Det gick finfint, han blev riktigt impad av mig och jag fick följa med till the Crucible och stå vid sidan och titta på när han spelade i VM. Snookerintresset började 2004 när jag satt och zappade och råkade komma in mitt i Masters-finalen. Fick då se underbare Paul Hunters comeback mot O’Sullivan från 7-2 till vinst 9-10. Som 18-åring blev jag ju självklart dökär i honom, Beckham of the Baize, må han vila i frid <3. Efter Hunters bortgång bytte vi till Viasat och tappade Eurosport och snookern :( Saknar Kim Hartman.

 

6. Finaste namnet?

Mitt eget? (Som ni kanske inte ens listat ut vad det är – moahaha!) Tycker annars att Lovis/a/ är fint, och Lo. Men jag vet inte riktigt, gillar inte när namn blir för vanliga… Enligt scb delar jag mitt namn med 79 andra kvinnor i Sverige varav 49 har det som tilltalsnamn. Tycker inte vi behöver bli fler :}

nyckelpiga

7. Aldrig mer kunna skratta eller att aldrig mer kunna få andra skratta?

Aldrig mer kunna få andra att skratta. De hittar säkert något annat att roa sig med. Men jag gillar som sagt att vara glad! Och jag har oftast inga skrupler när det kommer till att se till mitt bästa i första hand. Tycker inte att man ska behöva lita till att någon annan ska se till jag har det bra, så det får ju jag göra själv. Samtidigt som det är en underbar känsla att lysa upp någon annans tillvaro :)

 

8. Rätt du lagar när du vill imponera?

Min styrka ligger i bakning, så en potatisgratäng och lite kött/fisk, kanske? Men med matbröd till! Förmodligen nybakade matbullar, snabbt och smidigt. Och gott :)

 

9. Har du någon sorts tvångstanke?

Massor! Just nu lyser de dock med sin frånvaro… Om jag är ute och går/cyklar är det mycket i stil med “Jag måste hinna till lyktstolpen innan den där bilen!” vilket ger en form av ofrivillig intervallträning. När jag var liten brukade jag försöka hinna från lysknappen till under lampan innan den tändes. Det gick aldrig ;P Nu, däremot, med lågenergilampor överallt, hinner man ju både gå på dass och ta en dusch innan lampan tänds.

IMG_5565

10. Saker i matväg som du inte klarar av att äta?

Lakrits, ärtsoppa, surströmming, matjessill, surt godis, knaprig blomkål, vattenkastanjer. Råkade tugga på ett nylonsnöre när jag gick på lågstadiet – aldrig mer!

 

11. Fiktiv karaktär du helst skulle vilja vara? (Det får vara tv, film eller bok.)

Vet inte hur udda detta är, men jag brukar slänga in en version av mig själv i historier jag gillar. Har på så vis bakat ihop Harry Potter-världen (där jag dyker upp som utbytesstudent år 4) med Twilight som sidetrack (gömmer mig i Forks år 8 – nej, slutstriden står inte år 7 i den här versionen). Har även slagit ihop Buffys värld med Tolkiens (där jag är en alvliknande varelse som hamnat i vår värld pga. Glory). Finns även en version av Härskarringen (där jag halkar in i Vattnadal på ett bananskal men bara vill därifrån då mitt orch-blod inte trivs så bra bland alverna) och Roswell ska vi bara inte prata om… Trivs bäst som (nästan) mig själv ;)

blekingerallyt

Det är underbart väder idag – varför sitter jag här? Nej, dags för solglasögon och bok! Återkommer med svaren på Bellas frågor senare. Bye for now! :)

2 kommentarer:

 1. Det här var seriöst storslaget! Härligt med utfyllnaden och de eviga svaren - precis som jag gillar det! Att jag satt och skrattade med (åt?) dig var ju också plus i kanten.

  "Men jag vet inte riktigt, gillar inte när namn blir för vanliga… Enligt scb delar jag mitt namn med 79 andra kvinnor i Sverige varav 49 har det som tilltalsnamn. Tycker inte vi behöver bli fler :}" - Mmm, SCB. Brukar dock använda mig av svenskanamn.se för att söka upp mitt namn. ;-)

  Ser fram emot att läsa ditt nästa inlägg med frågor!

  SvaraRadera
 2. 2. Håller med, hatar när folk frågar alla "artighets frågor" men ändå inte pallar lyssna på vad man svarar :(
  4. åh Amelie soundtracket är verkligen magiskt =) är förälskad i alla låtarna i den filmen =)
  och Game of Thrones introt får mig att få gåshud så håller verkligen med dig där!
  10. ahha kul att nästan ingen av oss bloggare verkar gilla lakrits, urk är det!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...