lördag 15 augusti 2015

City of Glass: Bye bye, TMI!

Serier som aldrig vill ta slut: gillar vi dem eller inte? Jag lutar åt att inte gilla dem, för det finns något ofärdigt och hopplöst tidsödande i att försöka läsa ut en serie som författaren själv inte kan lyckas lägga ifrån sig. Ett typexempel har ju blivit The Mortal Instruments, eller The Infernal Devices eller vafasen Cassandra Clares änglaböcker kallas. (The Dark Artifices?! Men lägg ner nångång!!!) Så nu, efter tre lästa böcker, har jag tagit det modiga beslutet att låta serien ligga. Det får räcka, jag är nöjd och inte alls särskilt nyfiken på resten.

Så jag gillade inte riktigt första boken, tyckte andra var bättre, men dröjde sedan ändå flera år innan jag tog tag i tredje boken (ett mönster som upprepar sig alldeles för ofta). Det finns något i mig som tröttnat på paranormala berättelser om tonåringar som ska rädda världen utan hjälp från vettiga vuxna. Det märktes så tydligt när jag läste City of Glass: Jag bryr mig inte alls! Varför lägga dagar och åter dagar på att läsa böcker om personer och händelser som inte rör mig, som aldrig oroar eller berör? Det är jäkligt synd, men inte mycket att göra åt. Härmed anser jag mig alltså färdig med TMI, det var en okej serie, men var jag den enda som listade ut vem som svar ond och god alldeles för tidigt?

Mina recensioner av tidigare böcker: City of Bones & City of Ashes (typ).

 

City of Glass
Cassandra Clare 2009
Walker Books 2009
The Mortal Instruments #3
492 sidor
ISBN: 9781406307641
goodreads-snitt: 4,34

adlibris bokus cdon
svenska: adlibris bokus cdon

6 kommentarer:

 1. Precis så känner jag också när det gäller böcker/ serier som man inte gillar. Ingen idé att plåga sig igenom dem. ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det finns ju så mycket annat man vill hinna med! :)

   Radera
 2. Åh vad jag håller med dig! Känner heller ingen som helst connection med vare sig karaktärer eller handling. Läste även fjärde boken men blev lite samma sak om igen. Bättre att lägga energi på annat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så det är inte bara jag som är gnällig, då :] Fattar inte vad Clare håller på med, börjar det inte bli dags att försöka komma på något nytt istället för att kräma ur sista dropparna ur hennes änglavärld?

   Radera
 3. Men hej och hå här inne har det hänt grejer (blogglayouten). Jag har haft en bloggpaus under sommaren men nu är jag igång och läser igen. Inser att jag har saknat att hänga här inne hos dig. Jag hoppas att du har haft en bra sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, hej! :D Jag har tydligen sporadiska bloggpauser på ett par-tre veckor, mest hela tiden. Det här med att få ihop övriga livet med bokbloggande går rätt knackigt just nu. Blogglayouten ändrades för att blogger betedde sig skumt, så tvingades ta bort allt och börja om - YäY -______- Har saknat att hänga med dig och din blogg med, vi brukade ju ha det så trevligt :} Hoppas på bättring!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...