onsdag 12 augusti 2015

Bokiga frågor i augusti

20150716_162050

Här följer en liten koll på läget i mitt läsliv såhär en vecka före skolstart. Jag blev taggad av Lena, nu kör vi!

1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit?
Föga förvånande har jag varit alldeles för rastlös för att orka läsa sådär många böcker som en boktok ibland gör, för trots att det inte varit någon sommarvärme så bor jag ju i Sveriges soligaste hörn (i år igen? woopwoop!). Det finns ju så mycket man vill hinna med: trädgård, skog, skärgård, folk och kanske även en bok.

2. Nämn tre böcker som du måste läsa i augusti(gamla eller nya)?
Tre låter mycket, skolan drar ju igång på måndag och om jag hinner läsa mer än en bok så blir jag förvånad. Just nu tuggar jag mig igenom John Saturnall’s Feast, men är väldigt sugen på att läsa om Nalle Puh och lyssna på bokcirkeln i Lundströms bokradio som läste den i våras.

3. Vilka böcker som kommer i augusti längtar du mest efter?
Jag har faktiskt ingen koll på detta, men SagaVol. 5 kommer ju i början av september, det räknas väl nästan? :]

4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa "delikatesser". Vilken väljer du helst?
Kräftor. Tycker smaken är okej, men det är ett sådant pill! Mycket jobb för lite mat, men skit samma – det är att få upp dem ur sjön som är grejen. Fy fasen vad mysigt vi brukar ha, en kavlugn sjö i skogen under sensommarens underbara stjärnfall. Hoppas på sådant mys även i år!

5. Vilken är den bästa bok du läst i sommar?
Stark som en björn, snabb som en örn. Recension på gång!

6. Finns det någon för dig ny författare som du är sugen på att läsa i höst?
Nope, jag är som sagt glad om jag hinner läsa något överhuvudtaget.

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
På högstadiet förde vi läsloggar, där vi räknade antal lästa sidor varje månad. Jag tror inte att det var en tävling, men nog kickade min tävlingsdjävul in! Minns att jag plöjde alla lagom tjocka böcker (ca 150 sidor) jag kunde hitta och räknade sidor ända ut i endpaperserna (snyggt ord, någon som är begåvad och vet vad de heter på svenska?).

20150705_203708

8. Semestern är ju kanske slut snart, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Sommaren varar så länge jag tycker det är sommar, vilket brukar vara till september eller t  o m början av oktober. Att vara ute i solen och njuta, att sitta ute en ljum kväll eller att sitta inne och känna solljuset värma genom fönstret – allt känns somrigt, ibland med höstens sköna melankoli.

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du hade planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Handlar det om recex jag bett om så går de före, annars tar jag det jag känner för. Finns ingen poäng med att tvinga sig igenom böcker man ville läsa för en månad sedan men kanske inte nu.

10. Till sist, vilken är höstens allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Saga Vol. 5! Det enda boksläppet i höst som jag har koll på, men den ser ju knäpp ut…

Imorrn blir det en ny recension här på bokpotaten, jag lovar!

4 kommentarer:

 1. Kul att du ville svara på frågorna. Förstår att det är svårt att hinna med nöjesläsning när man studerar. Hoppas att du ändå hinner klämma in något litet trevligt under hösten. Kram!!

  SvaraRadera
 2. Älskar framsidan på Saga vol 5! Längtar sååå! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser helgalet ut, men allt med Lying Cat är ju awesome! ^^

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...