tisdag 11 augusti 2015

Mina mest lästa författare

Hallå från ett förvirrat soffhörn. Efter tre sorger och fem bedrövelser ser nu bloggen ut som den gör, men i nuläget är jag nöjd med att texten går att läsa och att bilderna hamnar ungefär där de ska, så YäY…
   Anyhooo; veckans Top Ten Tuesday är statistiknördig och passar mig därför fint, så nu ska jag lista mina mest lästa författare. Jag har tagit hjälp av goodreads, som listar de författare man läst (klicka runt lite i din bokhylla så hittar du). Klicka på namnen för att se vilka böcker jag läst.

 

10. Brian K. Vaughan: här har vi en författare som lär klättra en hel del framöver, för Saga är något av det bästa jag vet i bokhyllan just nu! Hittills har det hunnit bli fyra böcker (volymer, som det så fint heter), men femte är på gång och ingen ser väl ett slut på den här serien inom den närmaste framtiden…?

9. Neil Gaiman: tydligen har jag läst fem av Gaimans böcker redan, men så oerhört många återstår och jag tycker ju så mycket om honom. American Gods väntar tålmodigt i olästhyllan.

6. Julien Neel: någon som slinker in här är Lou!s skapare, för trots att jag nu tröttnat på serien (som spårade ur helt senast) så blev det ju sex lästa böcker.

6. Michelle Paver: eftersom det är sex böcker i Vargbröder-serien så har hon här en given plats. Har även hennes arktiska rysare Evig natt i olästhyllan – kanske när höstmörkret kommer?

6. Shaun Tan: denne underbare man har försett mig med sex härliga böcker. Ge mig mer, ge mig mer!

5. Stephenie Meyer: ska vi inte låtsas om detta? Jodå, för jag skäms inte – Twilight fick mig att börja läsa igen som vuxen, så nog fasen förtjänar hon sin plats här, även om jag nu lyckligtvis tagit mig upp och vidare från Twilight-träsket. Totalt blev det åtta böcker.

4. Kazu Kibuishi: detta är mannen bakom Flight-antologierna och skaparen av Amulett-serien. Fina böcker även om det är ett tag sedan jag kände något Kibuishi-sug nu. Tio böcker hittilldags.

3. J.K. Rowling: Såklart! Hittills tio böcker och otaliga omläsningar! Jöskes i min låda, denna människa gör mig lycklig på så många plan.

2. Sven Nordqvist: Pettson och Findus har jag slukat i alla tider. Dessutom finns ju Hattjakten, Var är min syster? och en hel massa andra härliga bilderböcker! Jag vet inte hur många det blivit genom åren, men de är långt över tio.

1. Joanna Campbell: var jag den enda som läste Fullblods-böckerna från Pollux i slutet av 90-talet? I think not! De kom flera gånger om året och vi samlade frenetiskt på de äldre delarna. Och vi läste de 150 sidorna på en timme eller två i vad som med rätta kallas bokslukaråldern. Det står fortfarande över tjugo oranga ryggar i min bokhylla och när jag känner mig nostalgisk är det bara att plocka fram en och titta och lukta på den. Det är inte alls världens bästa böcker, men det var masskonsumtion av precis rätt grej vid rätt tid.

Förmodligen har jag glömt någon viktig, men idag ser listan ut såhär. Vilka författare har du läst flest böcker från?

9 kommentarer:

 1. Jag är inget bra på det där med att läsa många böcker av samma författare. Jag säger hela tiden att jag vill och ska läsa mer av de jag gillar så mycket MEN det finns ju en hel värld av böcker och författare vilket gör att jag istället upptäcker fler och fler och fler...
  JK. Rowling är nog i toppen. Astrid Lindgren också. Sen är det främst författare till triologier, skulle jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir ju många trilogier numera... Kändes rätt skönt att ingen på min topp tio-lista hade så få böcker.

   Radera
 2. Jag glömde faktiskt lite bort Stephenie Meyer - för jag tänkte att Twilight bara bestod av tre och inte fyra böcker! *herregud* Haha. Åh, det verkar så himla mysigt att sluka bok efter bok i en serie utan slut, önskar att det funnits någon sådan passlig när jag var i den ålder ... (eller jag vet inte - det kanske det fanns?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev väldigt överraskad när goodreads sa att jag läst åtta böcker från henne! Men när jag tänker efter så stämmer det ju...

   Radera
 3. Jag glömde faktiskt lite bort Stephenie Meyer - för jag tänkte att Twilight bara bestod av tre och inte fyra böcker! *herregud* Haha. Åh, det verkar så himla mysigt att sluka bok efter bok i en serie utan slut, önskar att det funnits någon sådan passlig när jag var i den ålder ... (eller jag vet inte - det kanske det fanns?)

  SvaraRadera
 4. Gillar också att nörda ner mig i statistik. Har försökt gå igenom mina. Mestadels sånt jag läste när jag var yngre så flertalet har jag inte hundra kläm på hur många jag kan ha läst. Men troligen som följer:
  1) Merri Vik (samtliga 47 Lottaböcker som jag läst om hur många ggr som helst)
  2) Sören Olsson/Anders Jacobsson (Mertalet Bertböcker, Alla Emanuelböcker och ett antal Suneböcker. ca 24 totalt).
  3) Meg Cabot (totalt 16, samtliga princess diaries inkl alla mellanböcker)
  4) Kate Cann (14 böcker. Läst i princip allt hon skrivit. Författare som det talas alldeles för lite om. Skrivit mkt bra, men senaste boken var nog rätt många år sedan nu tyvärr)
  5) Astrid Lindgren (Har inte stenkoll här då jag säkert inte läst allt själv utan även fått läst för mig, men troligen drygt 10 böcker).
  6) Sarah Dessen (10 totalt. Har inte läst hennes 2 senaste ännu)
  7) Per Nilsson (Minst 9 böcker. Plöjde alla hans böcker på mellanstadiet och har läst några av de böcker han skrivit även på senare år).
  8) Roald Dahl (Minst 9 böcker. Läste allt som översatts på svenska under mellanstadiet)
  9) Kerstin Sundh (8 st. Alla Mirandaböckerna som jag läst om tusen ggr. Love!!)
  10) Denna plats får delas mellan flera författare.
  Ann Brashares (7 st. Systrar i jeans mm)
  Mats Wahl (Minst 7 st. Vinterviken mm. Läste mkt under mellanstadiet).
  Sven Nordqvist (Minst 7 st. Pettson mm)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldans klurigt det där med böckerna man läste som liten. Kan ju känna att det kommer bli svårt för någon författare att någonsin komma ikapp och förbi Joanna Campbell för mig, men det är så det är och eftersom jag bara har henne som sådär ouppnåelig så kan ju nya favoritförfattare ändå komma topp tre, om de verkligen försöker ;) Upptäckte dock att många av mina nuvarande favoriter inte har gett ut tillräckligt många böcker för att ens kvalificera in på topp tio, det känns ju lite surt.

   Radera
 5. Argh! Joanna Campbell! Jag får lust på studs att åka hem till mamma och plocka med mig alla mina fullblodsböcker.
  Flest böcker måste jag dock ha läst från Astrid Lindgren och Maria Gripe. Känns nästan lite ledsamt att jag inte slukat böcker som vuxen i samma takt som den jag hade som kiddo, för den var rätt imponerande, kan jag känna såhär i efterhand..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag visste väl att jag inte var ensam om dessa! :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...