tisdag 18 mars 2014

Tematrio: snyggingar!

Jag brukar helt bomma Lyrans tematrio i veckorna, men den här gången ska jag minsann vara med. Omslagsnörden spinner självklart igång på detta.

 

Berätta om tre böcker med snygga omslag - visa gärna bilder!

 

Jag valde att leta bland böckerna jag ännu inte äger, men som jag så gärna finner plats för i bokhyllan.

 

 

The Princess Curse av Merrie Haskell (goodreads)
Middlegrade-fantasy och sagoretelling med ett finfint omslag – klart att jag vill ha den här! Detta är en variant av Skönheten och odjuret samt De tolv dansande prinsessorna och handlar om unga Reveka som riskerar sin egen själ för att rädda de förhäxade prinsessorna. Har fått finfina recensioner av bl. a. Misty på The Book Rat (min husgud när det gäller sådant här).

Deception’s Princess av Esther M. Friesner (goodreads)
Rött hår, grön klänning och en falk(?) – hfrghgrrh! Detta låter som en variant av Disney’s Modig, läs bara detta ur beskrivningen på goodreads: “Maeve is more than a prize to be won, and she's determined to win the right to decide her own fate.” Jodå, prinsessan tänker minsann slåss för rätten att bestämma över sitt eget liv och inte bara giftas bort. Ungdomsfantasy, Skottland och en rödhårig tjej – potaten är helsåld! Släpps 22 april 2014, första delen i en serie.

The Geek’s Guide to Dating av Eric Smith (goodreads)
Jag är nördig, så är det bara. Det är inget jag varken kan eller vill ändra på, jag älskar helt enkelt att snöa in på allt möjligt intressant. Men det leder till att man inte är riktigt som alla andra och det kan göra det svårt att hitta någon. I guess. Det är i alla fall vad den här boken handlar om, hur man som nörd (och kille – buuu!) hittar och dejtar en tjej. “Full of whimsical 8-bit illustrations, The Geek’s Guide to Dating will teach fanboys everywhere to love long and prosper.” Ja, jag vill ha den här! Den skulle få stå med framsidan synlig i bokhyllan och stråla i all sin nördighet.

 

Vilka snyggingar ska du lägga rabarber på?

9 kommentarer:

 1. Haha! Har helt missat "The geeks guide to dating"! ^^ Tänker att den har nog kommit lite som en eftersläpare av Spelet (The Game). Deception’s Princess verkar helt klart intressant - men inte om det redan är som typ Brave... Får mig att backa undan då! :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl heller inte påstå att Modig har någon superoriginell story, prinsessor som vill bestämma över sina egna liv har ju funnits långt innan Merida dök upp på biograferna. Tror inte att Maeve i Deception's Princess förvandlar resten av familjen till björnar, men man vet ju aldrig ;)

   Radera
 2. The Geek's Guide to Dating var ju bara helt ljuuuuvligt! :)

  SvaraRadera
 3. jag gillar dejtingboken, hoppas den har vettigt innehåll också :)

  SvaraRadera
 4. Du hittar som vanligt jättesnygg omslag.

  SvaraRadera
 5. Fin trio. Dejtingboken känns osm extremt passande omslag till innehållet :)

  SvaraRadera
 6. I en familj av nördar skulle nog trean passa bra, men det är ändå tvåan som jag gillar mest. Jag säger som dig: rödhårig tjej i grön klänning med en falk, jag blir helsåld direkt!

  SvaraRadera
 7. Den i mitten var riktigt snygg

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...