lördag 30 mars 2013

Två sjuka veckors tankar: En uppdatering

Såhär är läget: Jag har mått riktigt jäkla dåligt i nästan två veckor, något som givetvis märkts på bloggen. Det är inte mitt fel och därför inget jag tänker be om ursäkt för, det är bara att beklaga. Min magsäck har krympt, min hjärna orkar inte vara vaken till midnatt, min kropp orkar knappt gå uppför trapporna längre och min blogg har legat i dvala alldeles för länge. Men jag är på bättringsvägen och det borde minsann också märkas på bloggen snart! :D Jag har spenderat nio dagar i sängen, sovit mest, läst lite och tänkt ännu mindre. Här har ni lite febertankar för att fira påskhelgen och våren som snart borde masa sig hit.


Först och främst kan jag glatt meddela att jag nu kontaktat vinnarna i Potatens boktipsartävling. YäY!


The Host. Japp, igår såg vi den. Det fanns 143 stolar i biosalongen, 135 var tomma. Ingen publiksuccé i Karlskrona alltså men jag måste medge att filmen inte var så dålig som jag trodde den skulle vara. Jag vet att jag sagt att jag skulle läsa om boken innan jag såg filmen men jag kunde bara inte förmå mig att göra det. Boken var seg 2009. Riktigt jäkla dryg. Varför skulle den vara bättre 2013? Filmen däremot försökte att vara lite mer fartfylld och jag tror inte att de kunde gjort den mer spännande, men det mest bestående minnet är ändå hur jag höll på att somna flera gånger. Och jag brukar minsann inte bli sovtrött på bio! Det hjälpte inte ens att jag helt glömt bort hur boken slutade… Har ni sett filmen än? Vad tyckte ni?

Minns som sagt inte mycket från filmen, däremot gillade jag eftertexterna med alla nebulosor och stjärnor – fint! Här är eftertextlåten för den som, precis som jag, gick runt och sjöng på den hela kvällen sen. (Dock med sopig video utan nebulosor.)


Störningsmoment när potaten läser. Boken som förgäves har försökt krya mig i två veckor nu, Upprorsänglar av Libba Bray, är full av störigheter. Kan det bero på att min hjärna och mitt humör inte är riktigt som de ska just nu? Uhm, kanske. Men efter några få sidor hade den redan lyckats irritera mig och det fortsätter i över 500 sidor. Störighet #1 är att översättaren använder sig av mera/flera istället för mer/fler. Har ni aldrig tänkt på skillnaden så orkar jag inte förklara, har ni tänkt på det (och stört er) så förstår ni. Störighet #2 kommer från karaktärer som inte fattar. Jag klurar ut hur det ska gå hundratals sidor innan huvudkaraktärerna kommer på det och då är jag inte glad. Då är jag irriterad och ointresserad och vill bara att boken ska ta slut. Hoppas det sker något oväntat snart, om inte så har boken och jag stora problem.


Imorrn börjar tredje säsongen av Game of Thrones!!! Lycka ^^ Jag har inte läst boken än och kommer inte ens försöka. TV-serien är tillräckligt jäkla bra för att jag gladeligen ska ge upp alla läsningsförsök. Åh, nörddregel!


Tvångstankar när potaten läser. Jo, de förekommer. Och de är naturligtvis löjliga. Jag dunkar/slår mig själv i huvudet tre gånger varje gång jag hamnar på vissa sidor. Innan slog jag på 11, 22, 33, 44 osv. (även när klockan var nio minuter över nio, tio över tio osv.) men jag tyckte att jag var alldeles för löjlig så bestämde mig för att dra ner på galenskaperna. Numera slår jag bara på sidan 111, 222, 333 osv. (och 77, bara för att) och när klockan är 11:11 och 22:22. Nån måtta får det ju vara. Vilka aviga beteenden ägnar ni er åt?

 

Jahaja… Detta är alltså alla tankar jag haft senaste veckorna. Som sagt så sov jag mest ;]

8 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du är på bättringsvägen. Sköt om dig och ha en trevlig påsk!

  SvaraRadera
 2. Usch tråkigt att vara sjuk så länge!
  GLAD PÅSK!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, såhär dålig har jag jag nog aldrig varit såhär länge :( Men nu har jag bara lite slöhet och en massa snor kvar så jag har mer eller mindre friskförklarat mig :]

   Radera
 3. Krya på dig! och YEEEY Game of Thrones snart ^^
  Älskar The Host låten ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh-oh-oh-oh-oh! Oh-oh-oh-oh-I'm radioactive, radioactive! -runtskutt-

   Radera
 4. Jag hoppas att du mår bättre nu. Jag har saknat dina inlägg.
  Var och såg The Host i veckan. För mig var det en skrattfest. Ska blogga om den snart. Kram till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad jag blir ^^ Just nu vill jag skriva femton blogginlägg varje dag, försöker hia mig lite...
   Haha, men det är rätt - man ska ha roligt här i världen! ;D Ser fram emot dina tankegångar kring filmen.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...