torsdag 7 mars 2013

Pytterecensioner #2 seriealbum

Jag krämar på med fler pyttesmå recensioner, allt för att komma ikapp min långa lista med lästa böcker innan jag glömmer bort dem. Idag blir det en hög med bildsköna böcker.

 

 

Kyckling med plommon av Marjane Satrapi
Detta är en sorgsen berättelse om en man som när hans instrument går sönder bestämmer sig för att dö. Och gör så… Gillade du Persepolis så ska du ju läsa även denna, den finns inbunden för en spottstyver!

3-/5
[utläst 2013-01-26]

goodreads | adlibris bokus


 

Lou! #4 Förälskelser av Julien Neel
Har jag tröttnat på Lou? Kanske lite. Blir inte lika lycklig av att läsa de här seriealbumen längre. Det är fortfarande bra, men jag vet inte… En skillnad mot främst första boken är att där fanns det en poäng med i princip varje sida, nu är det mer en längre berättelse. Det kan också vara därför jag känner mig lite mer ljummen än tidigare.
3+/5

goodreads | adlibris bokus

Lou! #5 Laser Ninja
Det händer mer i den här delen än förra. Vi får lära känna mamman mer än tidigare, fokus ligger inte alls på Lou. Men det fungerar ganska bra. Tillbakablickarna var dock lite smådryga.
4-/5

[båda utlästa 2013-01-03]

goodreads | adlibris bokus


 

Blueberry Girl  av Neil Gaiman, ill. Charles Vess
Visst är den fin, särskilt härligt är det med jätteformatet, men den är för kort. texten är fin, illustrationerna är fina, men det känns som det saknas något…

3/5
[utläst 2013-01-08]

goodreads | adlibris bokus


 

Flight Vol. 1 av Kazu Kibuishi
Detta är mitt andra möte med denna serieantologiserie. Dessvärre är inte Vol. 1 lika bra som Vol. 3. Det är fortfarande bra men lite väl många serier svischar förbi utan att jag fattar vad de riktigt handlar om. Men här finns minsann guldkorn! Framförallt känns det som en större blandning av olika stilar och tekniker än i trean, med blandat resultat. Något jag reagerar på är att alla serier (jag hittar inget undantag) kretsar kring ordet “flight” och det blir väldigt mycket vingar och flygturer… Det lovas större variation i nästa volym, som jag nu sitter och dreglar över.

4-/5
[utläst 2013-01-16]

goodreads | adlibris bokus

4 kommentarer:

 1. Kyckling med plommon är bra! Även om Persepolis var snäppet bättre. De är inte så mycket omskrivna de här böckerna......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag har inte sett så mycket om dem. Särskilt Persepolis tycker jag förtjänar att få glänsa.

   Radera
 2. Lou kanske jag skulle ge mig på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag. Seriealbum är ju rätt dyra, men en sväng till bibblan kan ju lösa det. Lou är söt :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...