torsdag 7 mars 2013

Potatens boktipsartävling: Fjärde rundan

Det är nära nu. Vi har kommit till fjärde och sista boktipsarrundan. Idag ska vi bli fåfänga för, ja, en boks utseende betyder en hel del. Som vanligt är det två poäng att insamla. Tävlingen stänger fredagen den 15 mars, ni har alltså fortfarande över en vecka på er att fundera.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! VINNAREN DRAS HÄR.

 

snygging

Ni har kanske märkt hur förtjust jag är i snygga böcker. Nu vill jag ha tips på grymt snygga böcker som dessutom är riktigt bra. Givetvis helst en bok jag inte redan läst…

Böcker som går bort: Breadcrumbs, Hello Kitty måste dö och alla böcker i mina julkalenderinlägg.

 

ill

Vad är väl vackrare än en gudomligt illustrerad bok? Här är jag på jakt efter en bok som är vacker att se på inuti. Det finns massor och jag har uppmärksammat en del här på bloggen. De böcker som nämns i min julkalender kommer inte att godkännas, så kolla där innan ni svarar. Allra helst vill jag genom era tips hitta nya böcker och nya illustratörer, men ni kan ju omöjligt veta vilka böcker jag känner till så jag nöjer mig med att inte godkänna julkalenderböckerna och hoppas på det bästa.

 

Om ni inte hakat på Potatens boktipsartävling än, kolla in första boktipsarrundan! Där finns mer babbel om regler, extrapoäng och dylikt. Alla deltävlingar är öppna till 15 mars.

Tidigare deltävlingar
Första boktipsarrundan
Pyssel #1
Andra boktipsarrundan
Tredje boktipsarrundan

12 kommentarer:

 1. Snygging: "Across the Universe" av Beth Ravis.
  Illustratör: "Alena" av Kim. W. Andersson och " Skönheten" av Hubert och Kerascoët.

  SvaraRadera
 2. 1. De som jag direkt kommer att tänka på är Barnes&Nobles klassiska böcker som är så sjukt snygga! Jag har länge varit sugen på att köpa en bara för att få ställa den i bokhyllan så snygga är dem!!
  2. Leonardo Manco & Andrea Mutti som illustrerat seriealbumet "Män som hatar kvinnor"

  SvaraRadera
 3. Som snygging måste jag säga the raven boys, så himla läckert är det!

  Till det illustrerade är det svårare.. Jag har faktiskt inte så mycket koll på tecknare förutom de du har nämnt i din julkalender..

  SvaraRadera
 4. Boktips 1, Snygging

  Ett av mina absoluta favoritomslag är
  Burn Bright av Marianne de Pierres. Boken är den första i en trilogi och det är en blandning av dystopi och paranormal. Det är en ganska speciell bok och jag har nog inte läst något som liknar den.

  Boktips 2, Illustratör

  Nu vill jag tipsa om Steampunk Poe av Edgar Allan Poe, med illustrationer av Zdenko Basic & Manuel Sumberac.
  Boken innehåller 7 berättelser och 6 dikter av Edgar Allan Poe och den innehåller en massa fina steampunk inspirerade bilder.
  Några bildbevis finns här och här

  SvaraRadera
 5. På snygging får jag ta och nämna Sweet Evil av Wendy Higgins. Älskar omslaget!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att hela serien om Damernas detektivbårå av Alexander McCall Smith har otroligt fina afrikainspirerade omslag. Dessutom är innehållet i böckerna inte mycket sämre... En helt underbar serie som utspelar sig i jättemysig miljö i det lilla afrikanska landet Botswana. Ett måste att läsa (om du inte redan läst dem).

  Jag tycker att Margarea Nordquists illustrationer av shetlandsponnyerna i barnböckerna om ponnyn Sigge är otroligt söta. Det är nästa så att man skulle kunna läsa böckerna bara för att bilderna är så fina. Hade jag haft barn skulle jag absolut köpa hela serien till dem.

  Jag har inte skrivit min mail eller liknande på någon av mina andra kommentarer, men jag gör det nu. Det här är mailen som gäller på alla kommentarer i mitt namn: hedvig_andersson@live.se

  Här har jag länkat din roliga tävling: http://bokhyllan.blo.gg/2013/march/kul-tavling.html

  SvaraRadera
 7. Min snygga bok blir definitift Svinhugg av Marianne Cederwall http://www.bokus.com/bok/9789127419209/svinhugg/. Jag älskar blomsterängen på den boken! Och dessutom är den rolig med. Har läst denna faktiskt =)

  Illustratörbok kan nog bara bli A day in the world, ett dygn i tusen bilder. Hittade ingen roligare
  http://www.bokus.com/bok/9789171262004/a-day-in-the-world-ett-dygn-i-tusen-bilder/

  KRAM CISSI

  SvaraRadera
 8. 1. The Gift av Alison Croggon
  2. Twilight Graphic Novel av Young Kim

  SvaraRadera
 9. SV: Om du menar de längst till vänster har jag hittat hela boxen? :)

  SvaraRadera
 10. SV: Är det inte detta? http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0747593698

  SvaraRadera
 11. SV: Aha, okej :) Vill gärna ha mina inbundna :)

  SvaraRadera
 12. En riktigt snygg bok är "The Tale of Despereaux" av Kate DiCamillo (http://www.goodreads.com/book/show/37190.The_Tale_of_Despereaux), framsidan söt, gammaldaxt papper och fint illustrerad av Timothy Basil Ering

  En väldigt duktig illustratör tycker jag är Skottie Young som illustrerat seriealbumet "The Wonderful Wizard of Oz" (http://www.goodreads.com/book/show/6662883-oz)

  emilie.kindvall@hotmail.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...