söndag 21 juli 2013

Nu är det äntligen slut

Gnölvarning utfärdas!
Det tog tid, över ett år, men nu har jag äntligen tagit mig igenom hela Hungerspelen-trilogin. Och vad tar jag med mig från denna läsupplevelse? Jo, framförallt en fråga: hur kunde Suzanne Collins (och de runt henne) tillåta att det som började så bra fick dras ut på det här viset?

Jag gillade första boken, men tyckte det stod klart vartåt fortsättningen skulle barka och anade mig till att det skulle bli pannkaka. Det är så trist att jag hade rätt, för nu är andra och tredje boken bara deppigt blaha som jag lite önskar att jag inte hade besvärat mig med. Det är en utdragen kaka på kaka; en upprepning av första boken in absurdum! Och jag kan inte låta bli att undra om Panem överhuvudtaget blev bättre, var det någon mening med alltihop? Efter första boken kunde vi åtminstone fantisera ihop våra egna revolutioner, nu känner jag mig bara blåst. Så oerhört onödigt med tre böcker! Och vad hände egentligen med Katniss? Såhär beskrev jag henne efter första boken: “Jordnära (mestadels), med en enastående förmåga att ta hand om sig själv på ett vettigt sätt“. Men framförallt i tredje boken känns hon oerhört passiv; Katniss, som självmant hoppade in i Hungerspelen i första boken, låter sig nu hunsas runt. Potaten gillar icke detta!

Jag kommer se filmerna, jag kommer fortsätta rekommendera första boken till folk, men jag kommer aldrig uppmuntra någon att läsa hela serien. Ju mer jag tänker på Revolt, desto mer stör jag mig på den. Det bästa med den här läsningen är faktiskt det enorma hål som samlingsvolymen lämnade i min olästhylla… Jag vill inte gnälla men det här var inte roligt nånstans.

[utläst 2013-07-13]

tbrhål

Mina recensioner av första och andra boken.


Revolt (Mockingjay)
Suzanne Collins 2010
Jag har alltså läst ur samlingsvolymen, så vi struntar i ISBN idag för att inte krångla till det.
The Hunger Games #3
Goodreads-snitt: 4,03

pocket: adlibris bokus cdon
samlingsvolym:  adlibris bokus cdon

 

engelska
1. häftad:
adlibris bokus cdon 2. häftad: adlibris bokus
3. häftad:
adlibris cdon 4. pocket: adlibris cdon

5 kommentarer:

 1. Både håller med och inte ;) Efter min första läsning tyckte jag böckerna blev sämre och sämre. Första boken gav jag en femma, andra en fyra och tredje en trea. Däremot tycker jag inte att det är fel att det blev en trilogi ;) Men alla tycker vi olika!

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig som en låt på repeat: Det hade räckt med en bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man känner sig rätt tjatig vid det här laget. Men nu är det slut! (För mig åtminstone.) Förstår att du känner dig laddad inför avslutande boken :P

   Radera
 3. Håller med, jag tyckte att tredje boken var helt onödig.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...