söndag 14 juli 2013

Elen gillar: v 28

Jag fortsätter på förra söndagens inslagna spår; här kommer lite länkkärlek, intryck och tankar från veckan som gått.

hyllorjuli13

Potattoppar
1. Efter en rejäl omorganisation bland pocketböckerna kan jag bara säga en sak: jag gillar min bokhylla! ^^
2. Spelkväll är för jäkla trevligt, trots att jag kom allra sist i allt. Mer sånt! Spelkvällar alltså, inte sistaplatser.
3. Hela veckan har bjudit på redit sommarväder med en massa soltimmar. Soltimmar=lästimmar :} Och bad! Med hundar! Bad, bad, bad! :D
4. Skogen är full med blåbär!
5. Veckans bästa läsgrej: äntligen läst ut Hungerspelentrilogin, det var banne mig på tiden! Dessutom avslutat en annan serie, The Assassin’s Curse, och läst andra boken om Tiffany Aching. Bra serievecka.
6. 7-Imp delade en informationsvideo från Statens kulturråd om ALMA-pristagaren Isol. Är ni nyfikna på vem hon är eller vad hon gjort så tycker jag att ni ska offra några minuter.
7. Veckans bästa sommarprat (okej, det enda sommarprat jag lyssnat på senaste veckan) kommer från Mikael Niemi. “Att berätta, det är vad mitt program ska handla om” och det gjorde det, med musik som passade mig. “Lök är fasen inte grönsaker, det är mat!” Haha! :D Jag vill läsa Fallvatten NU!
8. Var och såg Man of Steele på bio i åksjuke-3D. Det var helt klart en film man skulle sett hemma i soffan för det fanns så mycket att anmärka på, göra sig lustig över och skratta åt (och sådant beteende passar sig inte bland folk). Inte alls min typ av film, men roligt hade jag ;)
9. J.K. Rowling har gett ut en bok under pseudonym. Det är en deckare och därför en bok jag inte alls vill läsa, men kul ändå! Mer hos BBC.
10. Random Penguin, knasrolig idé som i veckan uppmärksammades på SF-bokhandelns Malmöblogg.

 

Grumligheter
1. Solskydd är bra, i synnerhet om om man kommer ihåg att använda det.
2. Google sorterar mina egna kommenterar som skräppost på min egen blogg! Men folk som skriver på utrikiska om att slå ihop våra företag eller kanske ber mig om ett lån, såna kommentarer är okej. Far ända in i pipsvängen med dig, ditt inkompetenta spamfilter!

 

Livet på instagram (tuberosum)
instav281instav283instav284

 

Det är bra att tala om för världen vad jag tänker göra, då kanske det faktiskt blir gjort. Förra söndagen satte jag som mål att skriva recensioner, spela in en bookhaul och slipa mitt löprekord med en minut: Check, check och dundercheck (2min 9sek)! Nästa vecka borde jag ta en minut till, skriva fler recensioner (är fortfarande riktigt efter) och få fart på min ogenomtänkta bokomslagsidé. Jag önskar mig själv lycka till! :]

Hur har din vecka varit?

13 kommentarer:

 1. Min vecka har varit lugn och jag räknar bara ned till semester nu. Jag får nämligen mer ledigt än ad som var planerat från början med start på fredag. Yay!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade fått för mig att du skulle jobba dig lealös hela sommaren. Men vad härligt! Hoppas du hinner varva ner och njuta av allt :D

   Radera
  2. Det såg ut så fram tills för två veckor sedan. Nu får jag lite mer än tre veckor.

   Radera
 2. Min vecka har varit sådär, i läsväg iallafall, läst bara en bok! Men sen har det varit läger i tre dagar, så det var roligt! :D

  Fin din bokhylla är, förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med läsandet går i ständiga vågor, ibland har man annat för sig och det behöver ju inte vara fel.
   Tackar, den har sett skabbig ut ett tag men nu trivs jag med den igen :)

   Radera
 3. Min vecka har varit både upp och ner. Sommarläsningen går framåt, har träffat barn och barnbarn vilket alltid är en glädje. Veckans bakslag var att min kära pappa är tillbaka på sjukhuset igen efter bara ett par veckor hemma. Hans lunginflammation hade inte gått bort så han blev sämre igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, vad tråkigt att höra :( Eftersom han har barnbarnsbarn drar jag slutsatsen att han inte är någon ungdom längre, inte bra med lunginflammation då. Ni får inte vara rädda för att ställa krav och gapa lite, för är det hos er som det är här så är det den som skriker högst som får vård. Pissdåligt att skicka hem äldre innan de blivit bra; vi fick skicka in många gamlingar igen som precis varit på sjukhuset (när jag jobbade i hemtjänsten). De klarade sig hemma nån vecka, sen var det kört igen. Hoppas på kvick bättring!

   Radera
  2. Tack Elen! Jo varken jag eller min syster är dåliga på att ropa högt när det behövs. Så nu får han ligga kvar längre och dom utreder ordentligt. Dessutom påpekade vi att det kanske var läge att testa en annan antibiotika. Så det skall dom göra.

   Radera
 4. elen när ska du fixa mitt Shades of earth-omslag??? Har beställt hem andra boken nu och efter det är det Shades of earth. TJOHOO!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sett på instagram? Jag håller ju på ;)

   Radera
  2. Hur går det? Tyckte din början var jättefin!

   Radera
  3. Har precis spenderat nån timme med att rita texten (kunde inte hitta fontet gratis nånstans), sen är det dags för någon siluett. Om jag hinner så smäller jag ihop några förslag tills ikväll (ska träna, så kanske inte hinner - brukar vara alldeles för tidsoptimistisk när det gäller sånt här). Men det är på gång! :D

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...