söndag 2 juni 2013

Potatens midsommartävling

Sommarsolståndet står för dörren, svalorna skriker och världen står i full blom – åh, vad härligt! Nu är det minsann dags för sill, jordgubbar och boktipsartävling. Tävlingen är öppen för alla med en adress i Norden: Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island – kom och lek!

kameleont

Tävlingen går till såhär: Ni ger mig boktips, jag ger er lotter i en Alice i Underlandet-kopp. Låter det bekant? Jag vill ha ett boktips för varje kategori, ni får gärna ge fler men det är en lott per kategori som gäller. Kategorierna är den här gången årstidsbundna, men associera gärna fritt (så länge du kan övertyga mig om att ditt svar är värt en lott).

Vad står på spel? Bokpaket bestående av en eller flera böcker från min adoptionslista.

 

Kategori 1: Vinter
Kategori 2: Vår
Kategori 3: Sommar
Kategori 4: Sommar (ja, igen – jag vill alltså ha totalt två sommarböcker!)
Kategori 5: Höst

 

Böcker som går bort: Alla böcker jag läste 2012 och de jag läst hittills i år – dessa böcker har jag ju helt uppenbart redan koll på.

 

Extralotter: Den här gången finns det tre extralotter. Två lotter får den som tipsar om tävlingen med en länk hit (och länkar till tipset i kommentarerna här). Den tredje lotten är förbehållen de gobitar som deltog i förra boktipsartävlingen (samt deltar här) – love you guys! Extralotter ges givetvis även till klipska svar, i dessa sammanhang är det inte fel att stryka potaten medhårs.

Tävlingen stänger om tre veckor, 23 juni kl 23:59, sedan blir det lottdragning.

7 kommentarer:

 1. Jag sökte på "Lellepotatisen" och hittade hit! Vad trevligt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen åh, det var oväntat! :D

   Radera
  2. GAH!! Efter att ha skrivit ett jättelångt fint inlägg som jag råkade radera måste jag skriva om (NEJ, ångra fungerar tydligen inte!) Jag har i alla fall tipsat om tävlingen här: http://bokhyllan.blo.gg/2013/june/tavlingstips-x2.html och var med i din senaste tävling (=extralott :D).

   Boktips: Vinter. A Christmas Carol av Carles Dickens. Förutom att det är en klassiker man borde läsa är den väldigt vintrig, klok och bra. Kan det bli mer vinter än jul??? Boktips: Vår. På våren har man stått ut med en hel vinter och känner sig nyfiken, pigg på läsning och oövervinnerlig. Då passar det extra bra att ta tag i tegelstenar som legat och dammat ett tag på TBR-listan. En typisk sådan är Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien. Boken är väldigt bra, men kräver en del av sin läsare och den oövervinnerliga vårkänslan kan behövas för att man ska ta sig igenom den. Boktips: Sommar 1. En typisk potatbok jag inte skulle bli förvånad om du inte redan läst (dock fanns den inte med på någon av listorna). Sommarboken av Tove Jansson. Sommarbok, Sommarboken. Jag tor du ser kopplingen... Boktips: Sommar 2. Sarah Dessens böcker är väldigt somriga och utspelar sig dessutom under just sommaren. Den jag tipsar om är hennes senaste, Blunda och Hoppa. Inte världens bästa bok, men sommarkänslan finns absolut. Boktips: Höst. Det absolut svåraste tipset, därför gör jag en fuling ;). Istället för att tipsa om en bok som har höstig känsla eller utspelar sig under hösten tipsar jag om en bok som kommer ut i HÖST. Boken blir Nyckeln av Sara B Elfgren och Mats Strandberg. En avslutning på en mycket bra serie, och du har garanterat inte läst boken än ;).

   Radera
 2. Woho kul med en till tävling!

  Vinter:
  http://www.goodreads.com/book/show/2802926-l-t-den-r-tte-komma-in
  för att den är väldigt bra och utspelar sig under vintern =)

  Vår: Kom tyvärr inte på någon :(

  Sommar 1: För en sommarbok tipsar jag om
  http://www.goodreads.com/book/show/7664334-amy-and-roger-s-epic-detour
  som jag själv läste på sommaren och som känns sådär lättsam och mysig att läsa då =)

  Sommar 2: http://www.goodreads.com/book/show/13479818-himlen-b-rjar-h-r
  sorglig men fin bok som jag tycker passar bra att läsa på sommaren, sen är det svenska omslaget så fint med alla blommorna!


  Hös: http://www.goodreads.com/book/show/375802.Ender_s_Game för att filmen har premiär i höst!
  och
  http://www.goodreads.com/book/show/13487388-maran för att den är sådär mysigt höstmurrig (och porrig, tihi det rimmar)!


  Ps har twittrat om tävlingen!

  SvaraRadera
 3. Vinter: The Golden Compass - Philip Pullman, sjukt mycket snö i den boken och det hör väl till vinter, varnar dock för att det är början på en serie...
  Vår: Tipping the Velvet - Sarah Waters, en liten vår romans kanske eller bara massor utav sex...
  Sommar #1: One Day - David Nicholls, 15 juli om och om igen år efter år, och juli är väl sommar även om det regnar...
  Sommar #2: The Host - Stephenie Meyer, sorry men det är faktiskt en bra bok, det är varmt, öken och brännskador, allt som hör sommaren till. Ett plus är att den är lång så den passar bra i juli när det regnar.
  Höst: The Selected Works of T.S. Spivet - Reif Larsen, om jag inte minns fel så börjar den på sensommaren dvs början på hösten. Dessutom har den massor utav fina och intressanta illustrationer som fyller marginalerna.

  Hoppas något utav mina förslag iaf är lite intressant.
  /Carina

  SvaraRadera
 4. Vinter: The ghost's child av Sonya Hartnett. Tror jag att du skulle gilla (Därför jag tipsar om den..)

  Vår: Rädd att flga av Erica Jong. Det är en speciell klassiker men jag kan tänka mig att du är en av dom som kan uppskatta det. Jag gillade den i alla fall.

  Sommar: Flirting in Italia, vet egentligen inte om du hade gillat den men man måste ju bara ta med en typisk lätt sommarbok!

  Sommar: Hade velat tipsa om något awesome seriealbum du skulle gilla men jag vet inte så istället får jag tipsa om Charlotte Hassel, helt underbar bok med frasiga klänningar och en väldigt massa te drickande :)

  Hoppas nu att ingen var med på dina listor, inte vad jag kunde hitta iaf!

  SvaraRadera
 5. Hösttipset! Först tänka jag tipsa om Coraline men efter som du är ett Neil Gaiman fan måste du ju redan läst den även om den inte fanns med på din läst 12/13. Så jag tipsar om I begynnelsen var bob. En otroligt roligt bok som verkligen livar upp den mörka hösten. Läs den!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...