söndag 9 juni 2013

TAG: Sommarläsning 2013

Jag satt här och fnulade på ett inlägg inför sommarläsningen när en tag plingade in från Lena och Elina, så varför nu inte drämma till två blinningar med samma korsordsbilaga?

Mitt mål med sommarläsningen är att fortsätta beta i olästhögen och samtidigt ha roligt. Har jag inte roligt så köper jag nya böcker! Tänkte ha samma sidmål som förra året (som jag då missade med 10 ynka sidor!), det är alltså 7000 sidor som gäller. Min sommar består av juni, juli och augusti, sen blir det eftersommar till november :}

 

sommar2

 

Taggen går ut på att svara på dessa tio frågor.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Knepigt… Vid en snabbtitt i olästhögen är det några som skriker lite extra desperat på mig. Men det kommer ju nya också!

- Dödens stad av Peter Bergting. Äntligen kommer sista boken i Legenden om Morwhayle! Hoppas den är bra, hoppas den är bra, hoppas den är riktigt jäkla bra!
- Why Be Happy When You Could Be Normal? av Jeanette Winterson. En av mina favoritförfattare, trots att jag bara läst en av hennes böcker. Dags för mer!
- City of Bones av Cassandra Clare. Filmen är på gång och jag känner för att falla ner i en längre bokserie. Hoppas verkligen på denna!
- Daughter of the Forest av Juliet Marillier. Det här verkar vara en grymt härlig fantasysaga, perfekt för lata sommardagar.
- Farlig förmåga av Jessica Spotswood. Jakten på häxböcker går vidare, har hört så mycket gott om denna.

 

om1

 

2. Vilken bok är du egentligen inte sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Andra och tredje boken i Hungerspelen-trilogin. Filmen kommer ju i slutet av året och jag vet att jag borde läsa böckerna innan dess, men det tar emot något ofantligt.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Vid vatten, gärna på en brygga med lagom sol och lagom vind. Men jag är tillräckligt mycket livsnjutare för att kunna trivas varsomhelst.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
Förmodligen håller jag mig mestadels innanför tomtgränsen, på altanen eller inne i soffan.

 

sommar1

 

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jeanette Winterson är grym, det kan bli hennes.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Nattens cirkus! Jag läste den försommaren 2012 och blir fortfarande alldeles solvarm när jag tänker på den. Underbar bok som passar utmärkt, den är fin och kärleksfull utan att vara det minsta flamsig.

7. Strand eller hängmatta?
Brygga, som sagt. Jag ligger helst på mage, då är hängmatta inte att föredra…

 

sommar3

 

8. Deckare eller roman?
Jag antar att frågan egentligen är deckare/romans, men det spelar ingen större roll – står valet mellan deckare och något annat så väljer jag nästan alltid något annat.

9. Favoritgenre?
Det blir väldigt mycket ungdomsfantasy för mig. Förmodligen gillar jag dem, annars är jag ju riktigt dum som läser så många.

10. Tagga 3 andra!
Jag är alltid så sent ute. Vet att Johanna inte gjort den än så jag taggar henne (igen), annars har jag ingen koll. Jag har alltså två taggar över, nån som vill ha? ;)

6 kommentarer:

 1. Hurra vad kul med tag. Du kan alltid tagga mig :-) Och intressanta svar du gett. Jag ska kolla i läshögen och återkommer med mina svar imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Akta dig, säger du så kommer jag nog börja tagga dig konstant ;] Var tog det där inlägget med Londonköpen vägen fresten? Har jag missat det, försvann det, eller har du fullt upp med det där vissa kallar livet?

   Radera
  2. Jag är redo för taggar livet ut nu :-)

   Det har inte kommit upp än men är på g.

   Radera
 2. Kul att läsa dina svar!

  SvaraRadera
 3. Kollade in Nattens Cirkus, hamnade direkt på att läsa listan på Goodreads. Tack för tipset :) Även Why Be Happy When You Could Be Normal? hamnade där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där! Wintersons finns på svenska i pocket om du föredrar det billigt :) Hoppas du tar dig an dem och inte blir besviken!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...